ΑΝΕΛ: Επίσκεψη στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ»

«Τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτο Φιλιππάκο,  επισκέφτηκαν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου προκειμένου να του εκθέσουν θέματα της Δωδεκανήσου και όχι μόνο τρεις Δωδεκανήσιοι που δεν ξεχνούν τον τόπο τους, ο Νεκτάριος Πολίτης, ταμίας της συντονιστικής  Ρόδου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, συνοδευόμενος από  την Μαρία Αγγέλου, σύμβουλο της Υπουργού Τουρισμού και τον Γεώργιο Παλαπουγιούκ, σύμβουλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Στον Τζανέτο Φιλιππάκο, που έχει ως κύριες αρμοδιότητές του το συντονισμό των υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όσον αφορά το ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδιοτήτων του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/ Α.Ε.Α. τέθηκαν αρκετά θέματα που άπτονται άμεσα ή έμμεσα των αρμοδιοτήτων του.

Καταρχήν τέθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων της Ρόδου και της ελλιπούς στελέχωσης τους.

Κατά δεύτερον ζητήθηκε η αντικατάσταση του σκάφους του λιμενικού της Λερού που καταστρώθηκε πρόσφατα από πυρκαγιά μια και είναι ζωτικής σημασίας οι ανάγκες που καλύπτει και η άμεση επισκευή του μοναδικού σκάφους του λιμενικού της Νισύρου που έχει καθυστερήσει αρκετούς μήνες.

Άλλο ένα θέμα που συζητήθηκε είναι αυτό των 312 πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν απομείνει στην αστυνομία χωρίς καμία αρμοδιότητακαι είχαν ζητήσει να τους δοθεί εκ νέου η δυνατότητα να επιλέξει κάποιος να μείνει στην αστυνομία ως πολιτικός υπάλληλος ή ως ειδικός φρουρός.  Το σχέδιο είναι έτοιμο, όπως μας απάντησε ο Τζανέτος Φιλιππάκος, ελέγχεται από το νομικό σύμβουλο του υπουργείου και σύντομα σε 15 ημέρες εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχει λυθεί.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην συζητηθεί το θέμα του προσφυγικού και της παράτυπης μετανάστευσης, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισής τους στα νησιά , κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα hotspots και ειδικότερα σε αυτά της Λέρου και της Κω.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, όπως πάντα σεμνός και ευγενής, άκουσε με προσοχή όλα τα ανωτέρω θέματα και δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει, ώστε να εξεταστούν όλα τα ζητήματα που ετέθησαν, με το ανάλογο ενδιαφέρον τόσο από τον ίδιο όσο και των θεμάτων εκείνων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα άλλων συναρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών, προκειμένου σε κάθε περίπτωση να δοθούν οι ανάλογες λύσεις.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!