Κλείνουν όλα τα οινοποιεία

Η Ένωση Ελλήνων Οινολόγων με αφορμή την απόφαση για επιβολή ΕΦΚ στο κρασί, συμπαρίσταται στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου και στους οινοπαραγωγικούς συνεταιριστικούς και ιδιωτικούς φορείς της χώρας, στο προειδοποιητικό, για πρώτη φορά  στην ιστορία του κλάδου, συμβολικό κλείσιμο των οινοποιείων της χώρας τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. 

Ο ειδικός φόρος στο κρασί αποτελεί μία βεβιασμένη και χωρίς διαβούλευση απόφαση, παράλογη για εθνικό προϊόν οινοπαραγωγικής χώρας, αντιαναπτυξιακή σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και στην πράξη αναποτελεσματική και δυσεφάρμοστη, λόγω των ανυπέρβλητων γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται, χωρίς αυτές να έχουν εκ των προτέρων οριστεί και επιλυθεί. Γίνεται πλέον ορατός ο κίνδυνος το κράτος να οδηγηθεί σε απώλειες αντί για αύξηση εσόδων, την ώρα που θα αποτελέσει καταστροφή για τον κλάδο του κρασιού.

Η Ε.Ε.Ο., ο επιστημονικός σύλλογος που επί 90 χρόνια είναι δίπλα στους Έλληνες αμπελουργούς και οινοποιούς, βλέπει για πρώτη φορά τον άμεσο κίνδυνο «ξεριζώματος» του ελληνικού αμπελώνα, όχι από ασθένειες ή πόλεμο, αλλά ως θύμα οικονομικού διωγμού, τη στιγμή που αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα της χώρας στην οικονομική ανάπτυξη, στην επιχειρηματικότητα, στην οργανωμένη παραγωγή και συλλογική προβολή του, στις εξαγωγές. Μία προσπάθεια των ανθρώπων του ελληνικού κρασιού, που αποτελεί ιστορική συνέχεια του μακροβιότερου αμπελώνα στον κόσμο.

Η Ε.Ε.Ο. καλεί όλα τα μέλη της, Οινολόγους, Γεωπόνους, Χημικούς, Χημικούς Μηχανικούς,  Επιστήμονες και Τεχνολόγους Τροφίμων, που εργάζονται ως οινοποιοί, στελέχη οινοποιείων, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα από τα οποία αποφοιτούν Οινολόγοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, να συμμετέχουν συμβολικά στις κινητοποιήσεις των παραγωγών, ως ελάχιστο «φόρο» τιμής και σεβασμού στο ελληνικό κρασί και στους εκατοντάδες χιλιάδες αμπελουργούς και οινοποιούς.  Όταν διακυβεύεται η επιβίωση του ελληνικού αμπελώνα και της εθνικής οινοπαραγωγής, μας αφορά όλους.

πηγή: http://money-tourism.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!