Ισχυροποίηση και ανάδειξη του ρόλου της Κοινοβουλευτικής διπλωματίας

Με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά διεξήχθη χθες η πρώτη συνεδρίαση των μελών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας, μετά από τη συγκρότησή τους για την ΙΖ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Αθανασίου, καθώς και των υπηρεσιακών παραγόντων της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Βουλής.

Στη διευρυμένη αυτή συνεδρίαση αναδείχθηκε ο ρόλος της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, ξεδιπλώθηκαν οι τομείς δράσης των Ομάδων Φιλίας, καθώς και οι σκέψεις του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων για την αναβάθμιση του ρόλου τους. Οι στόχοι της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, όπως αυτοί οριοθετήθηκαν από τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Κοτζιά δεν είναι άλλοι από την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, όχι μόνο για την ανάδειξη των εθνικών θέσεων, αλλά και για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και της διεθνούς προόδου. Όπως υπογράμμισε ο κ. Υπουργός, σε έναν κόσμο όπου οι διεθνείς σχέσεις επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων, οι απαντήσεις στα σύνθετα προβλήματα μπορούν να εξευρεθούν όταν οι συνέργειες στις διεθνείς συνεργασίες εντείνονται. Σε αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο Εξωτερικών θα σταθεί αρωγός στη δράση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας.

Λαμβάνοντας υπόψη το πολύ ζωηρό ενδιαφέρον όλων των κοινοβουλευτικών πτερύγων, ο ρόλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας αναβαθμίζεται, και με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή δημιουργείται ένα νέο πλαίσιο εργασίας. Σε αυτό το νέο πλαίσιο, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας θα συνεπικουρούν το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων στις επαφές του με όλες τις διπλωματικές αποστολές. Ταυτόχρονα εντείνονται όλες οι διμερείς δράσεις ανάμεσα στους Έλληνες βουλευτές και στις αντιπροσωπείες των 84 Κρατών, με τα κοινοβούλια των οποίων συνδέονται οι Ομάδες Φιλίας. Σε αυτή τη λογική δράσης, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας θα αποτελέσουν τα σχήματα εκείνα με τα οποία η κοινοβουλευτική διπλωματία θα εργαστεί για την ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της χώρας. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο αυτό οι Ομάδες Φιλίας θα λειτουργήσουν σε συντονισμό και με τις αντιπροσωπείες της Βουλής στις Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις των Διεθνών Οργανισμών.

Η Βουλή των Ελλήνων επιδιώκει μια ισχυρή, συντεταγμένη και πολυεπίπεδη κοινοβουλευτική διπλωματία, με την ενεργή συμμετοχή όλων των βουλευτών.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!