Χαράλαμπος Κόκκινος: Να σταματήσει το Αιγαίο να είναι η εκατόμβη ανθρώπινων ψυχών

Έκκληση να αναλάβουν τις ευθύνες τους Τουρκία, ελληνική κυβέρνηση και Ε.Ε…. Νέα ναυάγια με αδικοχαμένους πρόσφυγες σε Φαρμακονήσι και Καλόλυμνο.

Με αφορμή τις νέες ναυτικές τραγωδίες που έγιναν σήμερα στα νησιά της Δωδεκανήσου Φαρμακονήσι και Καλόλυμνο και κόστισαν τη ζωή σαρανταπέντε περίπου παράτυπων μεταναστών - προσφύγων (μεταξύ αυτών και πολλά μικρά παιδιά, ενώ υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι και η καταμέτρηση των θυμάτων συνεχίζεται...), ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συνεργάστηκε με τον Έπαρχο Καλύμνου κ. Θεμέλαρο Ιωάννη και τις αρχές του Επαρχείου Καλύμνου (που με αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους) και απαντώντας σε εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., πραγματοποίησε την παρακάτω δήλωση - έκκληση:

«Η φτώχεια και ο πόλεμος διώχνει από την Ασία και την Αφρική τους κατοίκους τους στέλνοντάς τους στην Ευρώπη. Δυστυχώς όμως τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή χάνονται στα νερά του Αιγαίου που μετατρέπεται σε εκατόμβη ανθρώπινων ψυχών.

Οι σύγχρονοι δουλέμποροι - διακινητές αφού τους εκμεταλλεύονται οικονομικά, τους αφήνουν στην τύχη τους. Τα σημερινά τραγικά γεγονότα αναδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες που έχει η Τουρκία που ως χώρα υποδοχής παράτυπων μεταναστών δεν τηρεί τις διεθνείς συμφωνίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Τα ελληνικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να μη φυλάσσονται επαρκώς. Η ελληνική κυβέρνηση μένει στις διαπιστώσεις του προβλήματος και κινείται με «ρυθμούς χελώνας» σε επίπεδο θετικών ενεργειών. Δυστυχώς η ίδια εικόνα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εξαγγελίες δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα. Οι τοπικές κοινωνίες, οι εθελοντές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και τα στελέχη του Λιμενικού, του Στρατού, της Αστυνομίας και του τομέα υγείας των νησιών μας καλούνται να αντιμετωπίζουν μόνοι τους και αβοήθητοι το πρόβλημα. Ας αναλογιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία. Φτάνει πια. Το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης και δημιουργίας και όχι ο υγρός τάφος εξαθλιωμένων ανθρώπων.»


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!