Παρεμβάσεις Δ. Κρεμαστινού από την Έδρα για την εξαίρεση της Υγείας από τα Μνημόνια και για το ΕΣΡ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός προεδρεύοντας σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείτο Επίκαιρη Επερώτηση του Ποταμιού για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρενέβη όταν η συζήτηση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης οδηγείτο σε αδιέξοδο. Η μεν κυβέρνηση υπερασπιζόμενη το τι έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Υγείας η δε αντιπολίτευση να ισχυρίζεται ότι το ΕΣΥ έχει διαλυθεί. Ο Αντιπρόεδρος πρότεινε στον Υπουργό Υγείας να πράξει ότι ο ίδιος είχε πράξει ως Υπουργός Υγείας με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η παρέμβασή του, είχε ως εξής:

«Είναι ένα θέμα, κύριοι Υπουργοί, που κατά τη γνώμη μου πρέπει να δείτε, διότι πράγματι με το μνημόνιο ή με τα μνημόνια -όπως θέλετε, πείτε το- το θέμα της υγείας ταλαιπωρείται.

Το 1994, με τότε Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, σε επίπεδο Υπουργών Υγείας Ευρωπαϊκής Ένωσης είχα θέσει προσωπικά το θέμα να εξαιρεθεί η Ελλάδα από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όσον αφορά την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, με το αιτιολογικό ότι εμείς τότε - και τώρα φαντάζομαι είναι το ίδιο και χειρότερα- δεν είχαμε λεφτά να κάνουμε σωστή κοινωνική πολιτική. Και εξαιρέθηκε τότε η Ελλάδα από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ως μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, προέκυψαν όλα τα σύγχρονα νοσοκομεία και τα προνοιακά ιδρύματα. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ήταν τότε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Έχω, λοιπόν, την εντύπωση ότι πρέπει κι εσείς να το θέσετε σε επίπεδο Υπουργών, επικαλούμενοι το προηγούμενο της εξαίρεσης της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Βεβαίως, και ο Πρωθυπουργός πρέπει να το θέσει σε επίπεδο Πρωθυπουργών, δηλαδή ότι δεν μπορεί αυτή η ιστορία να συνεχιστεί και πρέπει να βγει η Υγεία έξω από τις υποχρεώσεις της χώρας, όσον αφορά τα Μνημόνια.»

Στη συνέχεια της συζήτησης της Επερώτησης, μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη –μεταξύ άλλων- για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κρεμαστινός τοποθετήθηκε εξηγώντας γιατί ο ίδιος καταψήφισε τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων):  «Εγώ νομίζω ότι επί όλων πρέπει να βάζουμε πλάτη εις μια κυβέρνηση, αρκεί η κυβέρνηση να είναι σοβαρή. Και θα σας πω γιατί το λέω. Διότι βγήκε χθες ο κ. Παππάς και είπε ότι τέσσερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας θα πάρουν άδεια. Άρα, από τα υφιστάμενα κανάλια θα κλείσουν έξι. Έτσι κλείνουν τα κανάλια; Με έναν Υπουργό ο οποίος βάζει μια υπογραφή; Είναι τόσο απλό σαν να αλλάζουμε πουκάμισα να κλείνουμε κανάλια που λειτουργούν τριάντα χρόνια; (…)Θέλετε να δώσουμε και επ’ αυτού συναίνεση; Να δώσουμε συναίνεση επί του κλεισίματος…; (…)»

(…)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός):

«Ο κ. Παππάς δήλωσε στην Διάσκεψη των Προέδρων ότι τα κανάλια που θα αδειοδοτηθούν θα είναι οκτώ. Εγώ προσωπικά, δεν ψήφισα την πρόταση της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, διότι είπα, γιατί οκτώ και όχι εννιά ή όχι επτά; Δηλαδή, πρώτα να τεθούν τα κριτήρια. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους εγώ τουλάχιστον είχα τοποθετηθεί, για να καταψηφίσω την πρόταση, ότι πρέπει δηλαδή να υπάρχουν κριτήρια που να είναι κοινά για όλους, να εξασφαλίζουν ποιοτική τηλεόραση που στόχο θα έχει την παιδεία του ελληνικού λαού και να μην περιοριζόμαστε σε αριθμούς, αν είναι δηλαδή οκτώ, επτά, έξι, εννιά, κλπ. Χρειαζόμαστε μια καλύτερη τηλεόραση από αυτήν που έχουμε σήμερα. Αυτός νομίζω ότι είναι ένας βασικός λόγος, κύριε Πρόεδρε της Ένωσης Κεντρώων, η ποιοτική, δηλαδή, τηλεόραση, γιατί αυτό ζητάνε όλοι.»


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!