Συνάντηση του Προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δημάρχων από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες με τον Αντιπρόεδρο της Aegean

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αστυπάλαιας, κ Πανορμίτη Κονταράτο, τον δήμαρχο Καλύμνου, κ. Ιωάννη Γαλουζή, τον δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρο, τον δήμαρχο Λέρου, κ. Μιχάλη Κόλια, τον δήμαρχο Νάξου, κ. Μανόλη Μαργαρίτη, τον δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο, και τον δήμαρχο Σύρου, κ. Γιώργο Μαραγκό συναντήθηκαν σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Aegean, κ. Ευτύχιο Βασιλάκη, καθώς και με διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των άγονων γραμμών, της ενίσχυσης της συχνότητας τόσο των ενδοπεριφερειακών πτήσεων και των πτήσεων με την ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και των πτήσεων από το εξωτερικό, καθώς και της μείωσης των τιμών των εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι συζήτησαν την παράταση των συμβάσεων των άγονων γραμμών, που λήγουν στις 31 Μαρτίου, μέχρι τον Οκτώβρη και ταυτόχρονα την άμεση επεξεργασία του νέου σχεδιασμού με εξοικονόμηση κόστους προσαρμοσμένο στις σημερινές δημοσιονομικές ανάγκες, καθώς και την επίσπευση των εργασιών στα μικρά αεροδρόμια της Πάρου και Λέρου, προκειμένου να δρομολογηθούν μεγαλύτερα αεροπλάνα και να διατεθούν περισσότερα 37θέσια στις άγονες γραμμές.

Ο Δήμαρχος Ρόδου επεσήμανε την σπουδαιότητα των ενδοπεριφερειακών συνδέσεων για την κάλυψη των αναγκών των νησιωτών ζητώντας τη διατήρηση των γραμμών Ρόδου-Κω-Καλύμνου-Λέρου-Αστυπάλαιας, Ρόδου-Καρπάθου-Κάσου-Κρήτης, Ρόδου-Καστελορίζου και Ρόδου-Β.Αιγαίου, με την παράλληλη δρομολόγηση πτήσεων με την Κύπρο, καθώς και την αύξηση του αριθμού των πτήσεων από και προς την Ρόδο με Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε και στην σημασία της σύνδεσης των νησιών με διεθνείς προορισμούς για την τουριστική τους ανάπτυξη, με τον κ. Βασιλάκη να διαβεβαιώνει ότι τα επόμενα χρόνια η Ρόδος, που αποτελεί πλέον βάση της Aegean, θα εξυπηρετείται όλο το χρόνο με κύριους προορισμούς της Ευρώπης καθημερινά, ενώ οι πτήσεις Ρόδου-Αθήνα θα φτάσουν μελλοντικά τις 7 καθημερινά.

Το θέμα των άγονων γραμμών θα συζητηθεί σήμερα στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου με στόχο να ζητηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών, η παράταση, ο σχεδιασμός και ο νέος διαγωνισμός των άγονων γραμμών. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου θα έχει ξανά συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Aegean, κ. Βασιλάκη στο επόμενο 15νθήμερο.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!