ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ο Πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τα πεπραγμένα του κ. Βαρουφάκη και για τα όσα αποκαλύπτονται»

Εξηγήσεις  από την πλευρά του Πρωθυπουργού με ταυτόχρονη  διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για τα όσα αποκαλύπτονται για τα πεπραγμένα του κ. Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Μάνος Κόνσολας.

Οι Βουλευτές επικαλούνται όλα όσα ισχυρίστηκε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, κ. Βαρουφάκης, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη και τα οποία εκθέτουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας, σε δήλωσή του, τονίζει:

«Ο κ. Βαρουφάκης είναι ήδη έκθετος. Έκθετος είναι, όμως, και ο κ. Πρωθυπουργός που τον διατηρούσε στη θέση του και παράλληλα υπέθαλψε και ανέχτηκε κινήσεις που έθεσαν σε κίνδυνο την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, οδήγησαν τη χώρα σε ένα τρίτο μνημόνιο και ευθύνονται για τα capital controls.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η σιωπή και η αμηχανία της κυβέρνησης μετά τα όσα πρωτοφανή για μία ακόμα φορά υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών.

Προς τον Πρωθυπουργό

Κον Αλέξη Τσίπρα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2016

 

ΘΕΜΑ: Πρωτοβουλίες Πρωθυπουργού για τη διερεύνηση των ευθυνών του τ. Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη

Την Τρίτη 19-01-2016, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Ιστορίες», προβλήθηκε συνέντευξη του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων προέβη σε πρόθυμες αποκαλύψεις, αναδεικνύοντας την τραγική διάσταση των έξι μηνών που προηγήθηκαν της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 και τους κινδύνους που διέτρεξε η χώρα λόγω του τυχοδιωκτισμού, της απειρίας και των ιδεοληψιών της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνέντευξη αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων:

 • «Ότι είναι οπωσδήποτε κάτι που πρέπει να σκεφτούμε(η επιστροφή στη δραχμή). […] Πολύ σύντομα είδα μια σημαντική ωρίμανση στη σκέψη του Α. Τσίπρα.[…]. Το δεύτερο μνημόνιο ήταν αυτό που άλλαξε τα πάντα. Γιατί με το δεύτερο μνημόνιο υπήρξε μια πάρα πολύ μεγάλη πόλωση. […]. Ναι, υπήρξε μια εκθετική πορεία στην ωρίμανση της σκέψης μιας μικρής ομάδας γύρω από τον Α. Τσίπρα.[…]»
 • «[…] Είναι αλήθεια (έχω ηχογραφήσει όλα τα Eurogroup πλην του πρώτου)».
 • «[…] Βεβαίως (υπήρχε ομάδα που είχε ευθύνη για το Plan Χ […]. Επικεφαλής ήμουν εγώ. […] Η εντολή που είχα από τον πρωθυπουργό ήταν να υπάρξει όσο γίνεται πιο εμπεριστατωμένη μελέτη, όλων αυτών των ζητημάτων, χωρίς να ξεφύγει αυτό από τα 5 – 6 άτομα.»
 • «Εγώ δεν είχα καμία απολύτως επαφή με τη ρωσική διάσταση των πραγμάτων. Για την ακρίβεια ήμουν ιδιαίτερα αρνητικός».
 • «[…] Είχαμε μια συμφωνία σε αυτή την ομάδα, ομόφωνη, ότι εάν μας κλείσουν τις τράπεζες θα προβούμε στην αναδιάρθρωση αυτών των ομολόγων, όταν έγινε αυτό, μειοψήφησα.»

 

 • […] Προφανώς (ξέραμε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες με το δημοψήφισμα).»
 • «[…] Δεν υπήρχε καμία απολύτως σκέψη για διπλό νόμισμα.»

Τον Ιούλιο 2015 ο τ. Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρει ότι στην Telegraph, ότι «αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα».

 

 • « […] Κανένας δεν προσπάθησε να χακάρει τίποτα. Υπήρχε ένα κεφάλαιο για όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα (για φάρμακα, τρόφιμα, πετρέλαια).» Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ο διάλογος με επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds που έγινε στις 16 Ιουλίου, όπου ο κ. Βαρουφάκης περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το εναλλακτικό σχέδιό του, το οποίο προέβλεπε υποκλοπή των ΑΦΜ, από έναν παιδικό του φίλο που είχε διορίσει στο υπουργείο για να παρακάμψει την κ. Σαββαΐδου, και ηλεκτρονική εισβολή (χάκινγκ) στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

 

Γίνεται αντιληπτό ότι οι ευθύνες του κ. Βαρουφάκη και των συνεργών του είναι τεράστιες, οι οποίοι ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής και πέραν αυτών υπάρχουν οι πολλές παράνομες πράξεις όπως με τα συστήματα και τα ΑΦΜ του Υπουργείου Οικονομικών κ.α.

Πέρα όμως από τους τεράστιους κινδύνους στους οποίους εξέθεσαν τη χώρα με τη χαρακτηριστική απειρία, άγνοια και τον τυχοδιωκτισμό της Κυβέρνησης που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η δήθεν στρατηγική της διαπραγμάτευσης κόστισε πολλά δισεκατομμύρια στο δημόσιο, αύξησε το δημόσιο χρέος, καταβαράθρωσε την εθνική οικονομία και τους πολίτες, δίχασε την ελληνική κοινωνία, τράβηξε τη χώρα χρόνια πίσω και την έσυρε με τους χειρότερους όρους σε ένα 3ο Μνημόνιο.

Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο, από το οποίο προκύπτει ζήτημα τεράστιων νομικών, πολιτικών και ηθικών ευθυνών των συνεργών και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διόρισε και διατήρησε Υπουργό Οικονομικών και πληρεξούσιο της χώρας στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη, και έπαιξαν συνολικά με τις τύχες της χώρας και τις ζωές των Ελλήνων, ζητήματα τα οποία θα πρέπει διερευνηθούν σε βάθος.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει ο Πρωθυπουργός για την διερεύνηση όλων των ευθυνών που προκύπτουν από τις ενέργειες του κ. Βαρουφάκη και οι οποίες ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

 1. Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου
 2. Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β’ Αθηνών
 3. Κεφαλογιάννη Όλγα, Βουλευτής Α’ Αθηνών
 4. Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς
 5. Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Βουλευτής Ρεθύμνης
 6. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
 7. Σκρέκας Κώστας, Βουλευτής Τρικάλων
 8. Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Ευβοίας
 9. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας
 10. Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λάρισας
 11. Κακλαμάνης Νικήτας, Βουλευτής Α’ Αθηνών
 12. Χαρακόπουλος Μάξιμος, Βουλευτής Λάρισας
 13. Αντωνιάδης Ιωάννης, Βουλευτής Φλωρίνης
 14. Δήμας Χρίστος, Βουλευτής Κορινθίας
 15. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς
 16. Κυριαζίδης Δημήτρης, Βουλευτής Δράμας
 17. Παπακώστα-Σιδηροπούλου Κατερίνα, Βουλευτής Β’ Αθηνών
 18. Φορτσάκης Θεόδωρος, Βουλευτής Επικρατείας
 19. Βλάσης Κώστας, Βουλευτής Αρκαδίας
 20. Καραμανλής Κώστας, Βουλευτής Σερρών
 21. Βούλτεψη Σοφία, Βουλευτής Β’ Αθηνών
 22. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας
 23. Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
 24. Αθανασίου Χαράλαμπος, Βουλευτής Λέσβου
 25. Παναγιωτόπουλος Νίκος, Βουλευτής Καβάλας
 26. Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής
 27. Οικονόμου Βασίλειος, Βουλευτής Επικρατείας
 28. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης
 29. Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ, Βουλευτής Β’ Αθηνών
 30. Γεωργιάδης Σπυρίδων-Άδωνις, Βουλευτής Β’ Αθηνών
 31. Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας
 32. Καββαδάς Αθανάσιος, Βουλευτής Λευκάδας
 33. Κατσανιώτης Ανδρέας, Βουλευτής Αχαϊας
 34. Κόνσολας Μάνος, Βουλευτής Δωδεκανήσου
 35. Κικίλιας Βασίλης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
 36. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Πιερίας
 37. Αραμπατζή Φωτεινή, Βουλευτής Σερρών
 38. Δαβάκης Αθανάσιος, Βουλευτής Λακωνίας
 39. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Πειραιά
 40. Μπούρας Αθανάσιος, Βουλευτής Αττικής

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!