ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ: ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΚΟΥΙΚ: ΘΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, προκειμένου να επισπεύσει τις σχετικές διεργασίες, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, δεύτερη σύσκεψη για τη διαχείριση των αποβλήτων από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στο νησί.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Ο Δήμαρχος και φορείς που συνεργάζονται μαζί του, παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης και μεταποίησης των αποβλήτων (από σωσίβια μέχρι διαλυμένα αντίσκηνα και από σπασμένες φουσκωμένες βάρκες μέχρι κατεστραμμένα πάσης φύσεως είδη ιματισμού). Διαχείριση και μεταποίηση που ο Σπύρος Γαληνός θέλει να γίνει στο νησί από τοπικές μεταποιητικές μονάδες, υπό την εποπτεία του Δήμου, προς όφελος της τοπικής οικονομίας σε ό,τι αφορά και θέσεις εργασίας, αλλά και με ανταποδοτικά έσοδα για τις κοινωνικές Δημοτικές δράσεις.

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης τόνισε, ότι αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου Λέσβου είναι αξιέπαινη και θα στηριχθεί από την Κυβέρνηση με την όποια δυνατότητα συνδρομής του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), του Πράσινου Ταμείου και άλλων πηγών χρηματοδότησης, σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα δώσει ερεθίσματα και στους Δήμους των άλλων νησιών του Αιγαίου, που δέχονται προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Όπως, μάλιστα, τόνισε ο Γιάννης Τσιρώνης, αυτή η διαχείριση συμβάλει αποφασιστικά και στην επίλυση σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων, υπενθυμίζοντας και την επιστολή που έστειλε πρόσφατα σε όλους τους Δημάρχους του Ανατολικού Αιγαίου, επισημαίνοντας τους κινδύνους από την μη σωστή διαχείριση όλων αυτών των πλαστικών, τοξικών αντικειμένων.

Τέλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, μέσα στα καθήκοντα του για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ανέλαβε να συντονίσει συναρμόδια Υπουργεία για την επίλυση νομικών θεμάτων, που προκύπτουν κυρίως από το ιδιοκτησιακό καθεστώς των προαναφερθέντων αποβλήτων, που εμπλέκουν κυρίως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εσωτερικών κτλ.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!