Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων, φυσικοί σύμμαχοι στον στόχο της θωράκισης του κλάδου της κρουαζιέρας

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΕΕΚΦΝ παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος – Ποιες αποφάσεις ελήφθησαν

Στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στην έδρα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στον Πειραιά, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Επιχειρηματικότητας κ. Παναγιώτη Κουνάκη.

Ο λόγος που ο Περιφερειάρχης παραβρέθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης, ήταν η συνεννόηση με τους φορείς της ναυτιλίας για την διαμόρφωση κοινού πλαισίου δράσης, για την θωράκιση του πολύ σημαντικού κλάδου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αυτού της κρουαζιέρας.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων περιέγραψε στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες και την μεγάλη υστέρηση, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και υπηρεσιών, που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην Ελλάδα, καθώς και την έντονη ανησυχία που προκαλεί η  συνεχιζόμενη αδυναμία αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που χρονίζουν.

Ο κ. Χατζημάρκος, απευθυνόμενος στην Γενική Συνέλευση της ΕΕΚΦΝ δήλωσε πως αυτός  ο εξαιρετικά σημαντικός κλάδος της εθνικής οικονομίας, απαιτεί την διαμόρφωση ενός νέου κανονιστικού, διοικητικού και νομικού πλαισίου λειτουργίας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως η Περιφέρεια με τον μεγαλύτερο αριθμό λιμενικών υποδομών στην Ελλάδα, με 115 συνολικά λιμάνια, έχει ήδη κινήσει την διαδικασία διαμόρφωσης του νέου πλαισίου λειτουργίας. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την Γενική Συνέλευση της ΕΕΚΦΝ να αποτελέσει τον φυσικό σύμμαχο της Περιφέρειας για την επίτευξη αυτού  του στόχου.

Η ταύτιση των απόψεων των δύο πλευρών οδήγησε τις εργασίες της Ένωσης σε τρεις αποφάσεις που αφορούν  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:

  1. Να γίνει κοινή περιοδεία σε λιμάνια που η ΕΕΚΦΝ θα υποδείξει, για την επιτόπια αποτύπωση και καταγραφή των ζητημάτων.
  2. Να διοργανωθεί από κοινού, στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, ένα διεθνές φόρουμ, σε νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
  3. Να γίνει από κοινού επεξεργασία και κατάθεση στους κυβερνητικούς φορείς, των προτάσεων για την τροποποίηση του θεσμικού  πλαισίου λειτουργίας των λιμένων. 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!