ΙΜΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΥΕΘΑ τίμησε τους πεσόντες

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων όπου το 1996 έπεσαν οι τρεις ήρωες Έλληνες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. 
Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από την Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τη μνήμη των πεσόντων Ναυτικής Αεροπορίας που τελέστηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
«Η νύχτα των Ιμίων και η θυσία των Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού έχουν μείνει χαραγμένα ανεξίτηλα στη μνήμη των Ελλήνων. Τρία παλικάρια έδωσαν την ζωή τους, εκτελώντας την αποστολή τους, αφήνοντας πίσω πατεράδες, μανάδες, γυναίκες και παιδιά.
Έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα. Εκείνοι οι ένδοξοι με την γενναία και συνεπή στάση ζωής, μας θυμίζουν και μας ορίζουν την αποστολή μας και το δικό μας καθήκον. Μας θυμίζουν ξεκάθαρα ότι είμαστε εδώ για την πατρίδα, για τον ελληνικό λαό, για το σύστημα αξιών μας, αλλά και για τις παραδόσεις μας. Αυτά πρέπει να φυλάμε. Μας θυμίζουν ότι τα νερά που κάποιοι θέλουν να γίνουν γκρίζα θα μείνουν για πάντα καταγάλανα. Μας θυμίζουν πως όταν έπρεπε να φυσήξει ο αέρας για να υποσταλεί η ελληνική σημαία, ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός, έμειναν και έκαναν κοντάρι το κορμί τους για να την κρατήσουν ψηλά, δίνοντας το στίγμα της εθνικής μας συνείδησης.
Κάποιοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Θέλω να τονίσω ότι από αυτό το σημείο της εθνικής μνήμης τέτοια σχέδια δεν θα περάσουν. Ακόμα και σήμερα, την ώρα που καταθέταμε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων, στα 26 χιλιάδες πόδια και νότια των Ιμίων, τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκαν από την Πολεμική Αεροπορία.
Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε σπιθαμή από το ελληνικό έδαφος, από τον αέρα μας, από τις θάλασσές μας, από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από την τιμή και την περηφάνια μας. Είμαστε εδώ, για να ξαναβρούμε τον προσανατολισμό μας. Πρέπει να εστιάσουμε σε έννοιες, όπως η πατρίδα, το καθήκον, το εθνικό συμφέρον. Η στρατηγική επιλογή μας είναι η προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Όλοι θέλουμε το διάλογο και την ειρήνη, αλλά καμιά συνομιλία δεν μπορεί να συνοδεύεται από υποχωρήσεις και αμφισβητήσεις στα εθνικά μας θέματα και τους στόχους της πολιτικής ευθύνης της άμυνας της χώρας μας. Έχουμε ιερή υποχρέωση να το κάνουμε αυτό, για τους μάρτυρες που έχουν χύσει το αίμα τους σε κάθε σπιθαμή αυτού του τόπου, σε χώμα, αέρα και νερό. Αλλά και γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να απαξιώνουμε την αγάπη και την αγωνία του απλού Έλληνα για το τι θα απογίνουν όλα αυτά για τα οποία πολεμήσαμε.
Πιστεύω ότι όλοι έχετε αντιληφθεί την ύψιστη προτεραιότητα που αποδίδουμε στην αναγνώριση και στην απόδοση τιμών στους ήρωές μας κατά το χρονικό διάστημα που προΐσταμαι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έχει πραγματοποιηθεί από πλευράς μας ο ανάλογος σχεδιασμός, ώστε να πράξουμε το χρέος μας απέναντι σε εκείνους τους ήρωες που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών.
Η πρόσφατη απόδοση τιμών στις οικογένειες των ηρώων πεσόντων και του Κυβερνήτη της Ακταιωρού «ΦΑΕΘΩΝ», Πλοίαρχο Δημήτριο Μητσάτσο, ο επαναπατρισμός των οστών των έξι ηρώων της ΕΛΔΥΚ, αποτελούν μέρος όλης αυτής της προσπάθειάς μας.


 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!