Ενισχύονται οι υποδομές για τη διευκόλυνση χορήγησης βίζας σε Ρώσους τουρίστες

Ενισχύονται οι υποδομές στις προξενικές αρχές της χώρας μας στη Ρωσία προκειμένου να διευκολυνθεί η χορήγηση βίζας σε τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών προς το Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι το νέο σύστημα VIS για την έκδοση τουριστικών θεωρήσεων απαιτεί περισσότερο προσωπικό και νέες υποδομές.

Ήδη με πόρους του χρηματοδοτικού μέσου ISF-Visa αναβαθμίζεται ο υλικοτεχνικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ενώ πέρα από τις τρεις ελληνικές προξενικές αρχές που λειτουργούν στη Ρωσία, θα προστεθούν και 10 νέα κέντρα λήψης αιτήσεων για τη χορήγηση βίζας, ενώ θα δημιουργηθούν και VIP lounges.

Σε ό, τι αφορά στην ενίσχυση του προσωπικού, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για την τροποποίηση του κανονισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να μπορούν να στελεχωθούν με εποχικό προσωπικό οι ελληνικές προξενικές αρχές στις χώρες τουριστικού ενδιαφέροντος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Πρέπει να κινηθούμε με μεγάλη ταχύτητα και να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα προσέλκυσης μεγαλύτερου αριθμού Ρώσων τουριστών.

Η στελέχωση των προξενικών αρχών με εποχικό προσωπικό για να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης τουριστικών θεωρήσεων, είναι μια πρακτική που ακολουθούν όλες οι χώρες της συνθήκης Schengen. Άμεσα θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση στον κανονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών για να μπορούμε να το κάνουμε και εμείς.

Περιμένω από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Παράλληλα, χρειάζεται διαρκής αναβάθμιση και ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού, γιατί το νέο σύστημα VIS για τις τουριστικές θεωρήσεις, είναι υψηλών απαιτήσεων».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!