ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Άμεση ανάγκη ενίσχυσης των τομέων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο με προσωπικό και νέα οχήματα»

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης των τομέων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο με διασώστες και νέα οχήματα.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται στην ορκωμοσία 157 νέων διασωστών του ΕΚΑΒ που ορκίστηκαν την περασμένη Τρίτη και εκκρεμεί η τοποθέτησή τους. Ζητά να καλυφθούν, κατά προτεραιότητα, οι ανάγκες των τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα στους οποίους υπάρχει έντονη υποστελέχωση, αλλά και αυξημένες ανάγκες λόγω του πολλαπλασιασμού των αναγκών εν όψει της θερινής περιόδου αλλά και της έξαρσης της προσφυγικής κρίσης.

Τονίζει, επίσης, την ανάγκη να κατανεμηθούν νέα ασθενοφόρα στους τομείς του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο με δεδομένο ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Πρέπει να υπάρξουν τοποθετήσεις διασωστών που ορκίστηκαν στους τομείς του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να τελεσφορήσει η προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι ανάγκες είναι ήδη πιεστικές και πρέπει να καλυφθούν.

Προτεραιότητα πρέπει, επίσης, να δοθεί και στην κατανομή των νέων ασθενοφόρων στους τομείς του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

 


 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάγκη ενίσχυσης των τομέων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο με διασώστες και νέα οχήματα»

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από 2 ημέρες πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των 157 νέων διασωστών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Εκκρεμεί όμως η κατανομή τους στα κέντρα και στους σταθμούς του ΕΚΑΒ της χώρας.

Είναι, όμως, σαφές ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα της προκήρυξης του 2012, σύμφωνα με την οποία έγινε η πρόσληψη των 157 νέων διασωστών του ΕΚΑΒ.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει η κατανομή τους κατά τα ⅔ στην Αττική , όπως προβλεπόταν.

Η υποστελέχωση των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά και ιδιαίτερα στα κέντρα και στους τομείς του ΕΚΑΒ αλλά και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η προσφυγική κρίση, επιβάλλουν να δοθεί προτεραιότητα στις νησιωτικές περιοχές.

Πρέπει να επισημανθεί ότι στο ΕΚΑΒ Ρόδου, οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους αφού ο αριθμός των διασωστών δεν επαρκεί για να καλύπτονται όλες οι βάρδιες.

Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στους τομείς του ΕΚΑΒ σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο. Η προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία προβλέπεται η πρόσληψη διασωστών, ενδέχεται να μην έχει τελεσφορήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, για αυτό το λόγο θα πρέπει να τοποθετηθούν στους τομείς του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο διασώστες που ήδη ορκίστηκαν και εκκρεμεί η τοποθέτηση τους.

Άλλωστε, σε λίγο καιρό αρχίζει η θερινή περίοδο κατά την οποία ο πληθυσμός των νησιών, τα περιστατικά και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.

Προκύπτει, επίσης, και το ζήτημα της ενίσχυσης των τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα με νέα ασθενοφόρα αφού πέρα από την έλλειψη ασθενοφόρων (στη Ρόδο υπάρχουν μόνο τρία) ο στόλος των οχημάτων είναι γερασμένος και καταγράφονται συνεχείς βλάβες.

Με δεδομένο ότι έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την παραλαβή των νέων οχημάτων του ΕΚΑΒ θα πρέπει να γίνει η κατανομή τους και να ενισχυθούν με τα νέα οχήματα οι τομείς του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να προβεί στην κατανομή και τοποθέτηση μέρους των 157 διασωστών του ΕΚΑΒ που ορκίστηκαν πρόσφατα στους τομείς του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο.

2. Προτίθεται να ενισχύσει με νέα οχήματα, από το διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε, τους τομείς του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!