Χαράλαμπος Κόκκινος: Ίμια: 20 χρόνια μετά (1996 - 2016) … «Θέλει αγώνα και αίμα η λευτεριά»

Συμπληρώνονται είκοσι (20) χρόνια από την κρίση των Ιμίων.

Κρίση που δημιούργησε η Τουρκία με την επεκτατική πολιτική της και είχε στόχο να αμφισβητήσει ελληνικά εδάφη και να δημιουργηθούν οι περιβόητες «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο. Στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Ιμίων γράφτηκαν σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας μας, σελίδες που βάφτηκαν με αίμα και επιβάλλεται να πέσει άπλετο φως.

Είκοσι (20) χρόνια μετά οι Έλληνες δεν ξεχνούν. Τιμούν τους ήρωες Παναγιώτη Βλαχάκο, Έκτορα Γιαλοψό και Χριστόδουλο Καραθανάση που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τις εθνικές μας αξίες και τα ιδανικά μας. Έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα.

Οι ήρωες αυτοί μάς εμπνέουν και μας οδηγούν. Ούτε σπιθαμή ελεύθερη ελληνική γη δεν παραχωρείται. Η θυσία τους είναι επίκαιρη και διαχρονική, ιδιαίτερα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας, γιατί όπως λέει ο ποιητής «θέλει αγώνα και αίμα η λευτεριά».

 

Χαράλαμπος Κόκκινος

Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!