Χαιρετισμός Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργου Καββαθά

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ.Γ.Καββαθάς τόνισε ότι το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό οδηγεί σε περισσότερα λουκέτα,σε περισσότερη ανεργία και σε αύξηση της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας χωρίς μάλιστα να επιλύει το ασφαλιστικό πρόβλημα.

Το κυβερνητικό σχέδιο,υπογράμμισε ο κ.Καββαθάς με τις εισφορές να τις τοποθετεί στο 26,95% δημιουργεί μια δυσβάσταχτη επιβάρυνση για τα μέσαια εισοδήματα και τιμωρεί τους επαγγελματίες εκείνους που μέχρι σήμερα  κατέβαλαν κανονικά και εμπρόθεσμα τις εισφορές τους.

Παράλληλα,επισήμανε ο κ.Καββαθάς, η μείωση των μελλοντικών συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού δεν δημιουργεί κανένα κίνητρο στους σημερινούς ασφαλισμένους για καταβολή των εισφορών τους με βάση των νέο τρόπο υπολογισμού αυτών. Με άλλα λόγια υπάρχουν βάσιμοι κίνδυνοι για αύξηση της φοροδιαφυγής, της αδήλωτης επιχειρηματικότητας και της μετανάστευσης επιχειρήσεων σε χώρες με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

 Με τη σημερινή μας κινητοποίηση δηλώνουμε παρόντες και έτοιμοι για έναν εθνικό διάλογο για το Ασφαλιστικό, που θα λάβει υπ’ όψιν του τα οικονομικά δεδομένα, αλλά θα λειτουργήσει χωρίς δογματικά προαπαιτούμενα τόσο από τους «φίλους» δανειστές, όσο και από τους εγχώριους δημόσιους παράγοντες.

Για εμάς το ασφαλιστικό, δεν πρέπει είναι αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και ασύμετρης προχειρότητας.

Είναι το πιο κρίσιμο ορόσημο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

με υπεύθυνη συμμετοχή,

με συλλογική δράση και κυρίως

με  διάλογο , επιχειρήματα, ρεαλισμό και αίσθηση  ευθύνης απέναντι στις παλαιότερες και τις νεότερες γενιές.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους υπόλοιπους πολιτικούς φορείς να πράξουν το ίδιο.

Μαζί θα προσπαθήσουμε!

Μαζί μπορούμε!


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!