Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, επ’ ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, όπως καθιερώθηκε η 4η Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου, της οργάνωσης που συντονίζει τις δράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για την πιο κοστοβόρα αλλά και με βαριές κοινωνικές επιπτώσεις παγκοσμίως ασθένεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Αναστάσιος Κουράκης, αν. καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο εργαστήριο Γενετικής και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ιατρός, κ. Νικόλαος Μανιός. Την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της, ογκολόγος, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας, νευροχειρουργός, κ. Νικόλαος Κορδιολής, και το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Χούχουλας.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε η αξία του προληπτικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης, τομείς οι οποίοι έχουν υποχωρήσει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και η μεγάλη σημασία της ενημέρωσης για την προστασία της υγείας των πολιτών. Τονίσθηκε επίσης η ιδιαίτερη σημασία του κατάλληλου προγραμματισμού και των στοχευμένων δράσεων όσον αφορά και τη διάθεση των περιορισμένων οικονομικών πόρων, προκειμένου να επιτυγχάνεται υψηλή αποτελεσματικότητα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην πολυσχιδή δραστηριότητα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και κάλεσε τους ειδικούς επιστήμονες που την απαρτίζουν να υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις για νομοθετικές παρεμβάσεις και συνέργειες με την Πολιτεία, ώστε να υπάρξουν συντονισμένες, οργανωμένες και αποτελεσματικές δράσεις.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με τη συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας, με θέμα την πρόληψη του καρκίνου στη χώρα μας.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!