Παρέμβαση του αν. Γραμματέα ΝΔ Λ. Αυγενάκη: «Συνταγματική υποχρέωση του κράτους η προστασία των πολυτέκνων»

Παρέμβαση του αν. Γραμματέα ΝΔ Λ. Αυγενάκη προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησηςκαι Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες και στα αιτήματά τους για σεβασμό και εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών που αφορούν στην υποχρέωση του κράτους να παρέχει ειδική φροντίδα στις πολύτεκνες οικογένειες και να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή της δημογραφικής πολιτικής, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή και τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο.

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι οι Σύλλογοι Πολυτέκνων Κρήτης  «Δεν θα δεχθούμε καμία ΠΕΡΙΚΟΠΗ και κανένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ, διεκδικούμε τα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!… Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος [Πρόεδρος της Δημοκρατίας] τονίζει ότι ‘το χρέος αυτό καθίσταται σήμερα τόσο περισσότερο επιτακτικό, θεσμικώς και πολιτικώς, όσον αποτελεί αυτονόητη και αυταπόδεικτη πλέον αλήθεια, το ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες, λόγω της ευεργετικής επιρροής, των οποίων δεν έχει επέλθει στη χώρα μας ρήξη του κοινωνικού ιστού εξαιτίας της βαθειάς, μακράς κι επώδυνης οικονομικής κρίσης, είναι η οικογένεια, κυρίως, δε, η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. …Δεν είναι συνταγματικά ανεκτός, ο περιορισμός, η υποβάθμιση της παρεχόμενης στους ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ειδικής φροντίδας [ΣτΕ Ολομέλεια 171/2009]».

Επίσης, με την αναφορά μεταφέρονται τα αιτήματα του Συλλόγου Πολυτέκνων Κρήτης, οι οποίοι ζητούν συγκεκριμένα μέτρα ως εξής: 1. τα οπωροκηπευτικά προϊόντα να διανέμονται στις πολύτεκνες οικογένειες χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο, 2. η Ετήσια Επισιτιστική Βοήθεια (ΤΕΒΑ) να διανέμεται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και να αποδεσμευθεί από τις «ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ», 3. να αρθεί η παράνομη και αντισυνταγματική μεταχείριση των πολυτέκνων και η φορολογική εξομείωσή τους με τους άγαμους και να θεσπιστούν ειδικά αφορολόγητα όρια για τους πολύτεκνους, 4. απαλλαγή των πολυτέκνων από το φόρο πολυτελείας, 5. απαλλαγή των πολυτέκνων από τον ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία, 6. απαλλαγή των πολυτέκνων από την εισφορά αλληλεγγύης, 7. απαλλαγή των πολυτέκνων ελεύθερων επαγγελματιών του τέλους επιτηδεύματος, 8. να μην εφαρμόζονται τα capitalcontrolsστις πολύτεκνες οικογένειες, και 9. να μην αγνοούνται οι πολύτεκνοι από τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!