Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κω: «Τεράστιες όμως είναι και οι ευθύνες του δημάρχου!!!»

Τα επεισόδια που προκάλεσε και σήμερα μια μικρή ομάδα πολιτών στο Πυλί δείχνουν πως δεν τους ενδιαφέρει ότι η Κως κινδυνεύει με απαξίωση και πλήρη οικονομική καταστροφή, όταν για μια ακόμη φορά, από χθες, παίζει ως αρνητικό θέμα στα δελτία ειδήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Τεράστιες όμως είναι και οι  ευθύνες του δημάρχου!!!

Ένα χρόνο τώρα, αντί να συνεργαστεί για την εξεύρεση λύσης, να προσπαθήσει να καθησυχάσει και να ηρεμήσει τους πολίτες, όπως οφείλει ως δήμαρχος, συμπεριφέρεται σαν να είναι η Κως άλλο κράτος.

Λες και μόνο αυτός ενδιαφέρεται για το καλό του νησιού, και όχι η Κυβέρνηση, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και οι επαγγελματικοί Φορείς.

Συμπεριφέρεται σα να μην αναγνωρίζει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, τους νόμους και τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας μας. Παρασέρνει τους πολίτες σε αδιέξοδες αντιδράσεις προκαλώντας σοβαρά ερωτηματικά για τον στόχο του.

Ακροδεξιές, ξενοφοβικές, έως και ρατσιστικές αντιλήψεις, αντιπολιτευτικές στην κυβέρνηση λογικές, μικροπολιτικοί και προσωπικοί σχεδιασμοί συναντιούνται ενάντια στη μοναδική λύση που μπορεί να διασφαλίσει το αίσθημα ασφάλειας για τους κατοίκους και επισκέπτες της Κω.

Σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα με πανευρωπαϊκή διάσταση, για το οποίο και ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητάει την κατασκευή των κέντρων καταγραφής, είναι προκλητική η στάση του δημάρχου.

Οι δημοκράτες και προοδευτικοί κάτοικοι της Κω έχουν κουραστεί από τέτοιες αδιέξοδες λογικές και ζητούν νόμιμη και διαχειρίσιμη λύση για την προστασία της κοινωνίας και της οικονομίας του νησιού μας. Οι αντιδράσεις μιας μικρής ομάδας δεν τους αντιπροσωπεύουν.

Κανείς δε θέλει να ξαναζήσει η πόλη της Κω τις εικόνες του περυσινού καλοκαιριού, όταν ο δήμαρχος είχε κλείσει ακόμη και τις δημοτικές τουαλέτες και μας έκανε ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη.

Όσον αφορά στις δήθεν δεσμεύσεις που έχει ζητήσει από την κυβέρνηση θα μπορούσε να τις απαντήσει μόνος του, αν διάβαζε τη νομοθεσία για τη λειτουργία των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής. Όσο τις επικαλείται σαν επιχείρημα, δείχνει ότι η υποκρισία περισσεύει.

Τέλος, καλό είναι να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε δηλώσεις του διαχώρισε την πλειοψηφία των νησιωτών από αυτές τις αντιδράσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Κω, θέλει ευταξία, θέλει το κέντρο πρώτης φιλοξενίας, όσοι φτάνουν στο νησί να μπορούν να έχουν κάτι να φάνε, μία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τις 24 ως 48 ώρες που θα μείνουν στην Κω».

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κω


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!