Θεόδωρος Καραγιάννης (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Δωδεκανήσου) για το Hot Spot στην Κώ

Τα Κέντρα Επεξεργασίας προσφύγων και μεταναστών, τα λεγόμενα Hotspots, έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και δημιουργηθεί πολύ καιρό πριν. 

Τόσο γιατί το χρειάζόταν η χώρα μας, όσο και γιατί το ε'ιχαμε συμφωνήσει και συναποφασίσει με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.  

Θα είχαμε καταφέρει να απλοποιήσουμε και συντομεύσουμε τις διαδικασίες καταγραφής των προσφύγων και θα είχε ομαλοποιηθεί η ροή και η προώθηση τους πρωτού εξαντληθεί η ανοχή των τοπικών κοινωνιών με την ολιγωρία που επέδειξε η κυβέρνηση και πρωτού ταλαιπωρηθούν τόσο οι συμπατριώτες μας όσο και οι συνάνθρωποι μας που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

Η έλλειψη συνολικού ευρωπαϊκού σχεδιασμού αυτή την ώρα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για περαιτέρω καθυστερήσεις. Ούτε και οι πρόσφυγες μπορούν να γίνονται το διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια των κυβερνώντων φτάνοντας στα όρια της απόγνωσης κάθε εμπλεκόμενο σε αυτή την υπόθεση είτε είναι κάτοικος είτε πρόσφυγας .
Το προσφυγικό ζήτημα, δυστυχώς, δε θα είναι προσωρινό ως εκ τούτου η επεξεργασία των στοιχείων των αιτούντων άσυλο είναι απαραίτητη και θα πρέπει να είναι και άμεση και αποτελεσματική όσο και αν οι δύο αυτές λέξεις είναι άγνωστες στο κυβερνητικό επιτελείο.
Οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να είναι αρωγοί στην επίλυση, ενώ η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη λειτουργία τους, χωρίς να διαταράσσεται περαιτέρω η ζωή γύρω από τα Κέντρα αυτά. 
Δεν μπορεί η Κως να αντέξει -όπως συνέβη πέρσι- και άλλες εικόνες ντροπής στοιβαγμένων ψυχών κατα την διάρκεια της τουριστικής περιόδου απο την οποία αναμένει να βιοποριστεί η πλειοψηφία των κατοίκων της.
Ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος που ωθήθηκε σε βάρκα για να σώσει τη ζωή του χρήζει προστασίας, όχι μόνο από τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά κυρίως γιατί οι ανθρωπιστικές αξίες δεν μπορούν να είναι αντικείμενο καμίας  διαπραγμάτευσης. Τοπικής, εθνικής ή ευρωπαϊκής.
 
Θεόδωρος Καραγιάννης
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Δωδεκανήσου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!