Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με την Πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Τουρισμός, εμπορικές συναλλαγές και προσφυγικό στην ατζέντα της συζήτησης

Την Πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα κα Charlotte Wrangberg  υποδέχθηκε  σήμερα, Δευτέρα, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι  η Ελλάδα και ειδικότερα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, συνδέονται με την Σουηδία με ισχυρούς, παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τον τουρισμό, τις εμπορικές συναλλαγές αλλά και το μείζον ζήτημα του προσφυγικού.

 Όσον αφορά τον τουρισμό, επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η δυνατότητα περεταίρω ενίσχυσης  τόσο του τουριστικού ρεύματος από την Σουηδία προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου που αποτελούν διαχρονικά αγαπημένο προορισμό των Σουηδών, όσο και της ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών, στο πλαίσιο της ανάγκης επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Η Πρέσβης της Σουηδίας ευχήθηκε να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση και αναφερόμενη στο παράδειγμα της χώρας της, τόνισε ότι το κλειδί για ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη και απασχόληση είναι η καινοτομία.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης  περιεστράφη γύρω από το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για το σοβαρότερο πρόβλημα  και τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη. Πρόσθεσε πως  επίλυσή του προσφυγικού δεν νοείται σε άλλη βάση πλην της κοινής αντιμετώπισης στο πλαίσιο μιας ενιαίας μεταναστευτικής πολιτικής και κατέληξε πως η συνεργασία και η κατανόηση μεταξύ των  ευρωπαϊκών χωρών είναι η εγγύηση ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να πορεύεται σε ένα δρόμο αλληλεγγύης  και συνοχής. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!