Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμαρχος Κω για το hot spot είναι προσχηματικές- συνέντευξη Νεκτάριου Σαντορινιού στην ΕΡΤ

Στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ και  στους δημοσιογράφους Γιάννη Δάρρα και Γιώργο Δαράκη ήταν καλεσμένος σήμερα το πρωί (08/02/16) ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου είχε μια έντονη αψιμαχία με τον Δήμαρχο της Κω, κ. Κυρίτση, σε ζωντανή σύνδεση για τα επεισόδια που τις τελευταίες μέρες λαμβάνουν χώρα στο νησί. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, κατήγγειλε ότι όσοι αντιδρούν για την τοποθεσία του hotspot, στην ουσία δε θέλουν καθόλου χώρους φιλοξενίας για τους μετανάστες και πρόσφυγες, στάση που θα πλήξει την τουριστική περίοδο του νησιού, όπως σχολίασε. 

Ο Δήμαρχος της Κω, οι αντιδράσεις και το hotspotστο νησί

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αντέδρασε έντονα στην αποστροφή του λόγου του Δημάρχου Κω, Γ. Κυρίτση, ότι τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού ήταν αποτέλεσμα δικής του ευθύνης. «Τρωγόταν στη γκλίτσα του τσοπάνη», είπε ο Δήμαρχος Κω για τον κ. Καματερό. «Είναι απαράδεκτα αυτά που ακούγονται. Με αυτές τις δηλώσεις ο Δήμαρχος πυροδοτεί νέες καταστάσεις», κατήγγειλε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Το πρόβλημα στην Κω είναι ανοιχτό εδώ και αρκετό καιρό και ο Δήμαρχος μόλις τώρα κατέθεσε τις προτάσεις του για το πώς πρέπει να γίνει ο χώρος».

«Οι εναλλακτικοί χώροι που προτείνει ο Δήμος δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση γιατί προβλέπουν χωρητικότητα 300- 400 μετανάστες το πολύ, όταν οι ροές είναι πολύ μεγαλύτερες και αφορούν σημεία που είναι εξαιρετικά δύσβατα. Δυστυχώς, νομίζω ότι οι προτάσεις αυτές είναι πρόσχημα από πλευράς του Δήμου, την ώρα που η Κως είναι έτοιμη να υποδεχτεί την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο και οι touroperatorsαπειλούν πως αν δεν υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο διαχείρισης του προβλήματος, ο τουρισμός θα τιναχτεί στον αέρα».

«Αν δεν γίνει το hotspot στο νησί- το οποίο έχει προδιαγραφές 24-48 ώρες παραμονής- θα ξαναδούμε πάλι εικόνες με μετανάστες στις παραλίες και στα πάρκα της Κω, να μην έχουν που να πάνε, να εκδιώκονται από ιδιωτικές εταιρείες security και να τους κόβουν το νερό. Αυτή η εικόνα δεν περιποιεί τιμή για κανέναν και είμαι σίγουρος πως η πλειοψηφία των κατοίκων της Κω θέλουν τη δημιουργία του hotspot. Αυτοί που αντιδρούν, δε θέλουν να υπάρξει χώρος για τους πρόσφυγες και είναι πρόσχημα η τοποθεσία».

Για το προσφυγικό

«Υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις για τις οποίες δεν ευθύνεται η Ελλάδα. Η Frontexτο καλοκαίρι, στις μεγάλες ροές, δε βοήθησε σχεδόν καθόλου. Δεν έστειλε τα χρήματα για την αγορά των Eurodac- που συνδέονται με την κεντρική βάση δεδομένων της Schengen- και παράλληλα δεν έστειλε το απαραίτητο προσωπικό. Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει τώρα».

Για τους αγρότες

«Δεν ξέρω αν έχει γίνει κατανοητό από τους αγρότες, αλλά η πρόταση της Ν.Δ. είναι σε όσους χρωστάνε στον ΟΓΑ, να παρακρατούνται οι επιδοτήσεις τους».

«Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα και να συνεισφέρουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο».

«Δεν ξέρω που θα καταλήξει το σχέδιο κινητοποιήσεων των αγροτών. Είναι η πρώτη φορά που καλούνται σε δυο βήματα διαλόγου και δεν έρχονται. Την πρώτη φορά τους κάλεσε ο Πρωθυπουργός και δεν πήγαν. Και τώρα είχαν οι ίδιοι ζητήσει συνεδρίαση διακομματικής επιτροπής- την προγραμματίσαμε για αύριο- και πάλι δηλώνουν ότι δε θα προσέλθουν».

Διαπραγμάτευση και σενάρια εκλογών

«Βρισκόμαστε, για μια ακόμη φορά, στη φάση μιας σκληρής και ουσιαστικής διαπραγμάτευσης. Μέχρι να ολοκληρωθεί λοιπόν αυτή η φάση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλάμε για εκλογές ή να γίνουν εκλογές. Άλλωστε έχουν περάσει μόνο ελάχιστοι μήνες από τότε που ο λαός εξέφρασε τη βούλησή του. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την, προβλεπόμενη από το Σύνταγμα, θητεία της. Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής και είμαι σίγουρος ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!