Κινητά hotspots και μπλόκο στους μη πρόσφυγες-3-25 η παραμονή στα νησιά-Τι προβλέπει το ν/σ

Κινητές Μονάδες Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς και ειδικούς χώρους κράτησης στις εγκαταστάσεις των hotspots προβλέπει το νομοσχέδιο που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο κείμενο της διαβούλευσης, που θα διαρκέσει μέχρι αύριο, προβλέπεται ότι οι εισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά θα στερούνται το καθεστώς ελευθερίας για διάστημα 3-25 ημερών, ενώ επιχειρείται να μπει «μπλόκο» στους μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση, οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα εισέρχονται στη χώρα μας θα οδηγούνται στο hotspot και θα τελούν «σε καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας τους, με απόφαση του διοικητή του, η οποία εκδίδεται εντός τριών ημερών από την είσοδό τους».

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, εάν οι διαδικασίες ταυτοποίησης δεν ολοκληρωθούν σε αυτό το διάστημα υπάρχει δυνατότητα παράτασης του περιορισμού της ελευθερίας των εισερχομένων για διάστημα 25 ημερών. Εναλλακτικά θα αποστέλλονται στα κέντρα μετεγκατάστασης στην ενδοχώρα, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σε περιπτώσεις εισόδου μεγάλου αριθμού προσώπων σε νησιά που δεν έχουν hotspot, θα δραστηριοποιούνται οι Κινητές Μονάδες Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Οπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι κινητές μονάδες, που έχουν θεσμοθετηθεί παλαιότερα, θα προχωρούν σε διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης, μέχρι τη μεταφορά των εισερχομένων στις κατάλληλες δομές. Με αυτόν τον τρόπο οι διαδικασίες θα γίνονται πιο ευέλικτες, καλύπτοντας τις ανάγκες που διαμορφώνονται.

Ειδικοί χώροι κράτησης
Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις που ανήκουν στα hotspots, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα μπορούν να λειτουργούν Ειδικοί Χώροι Παραμονής Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) ή ειδικοί χώροι κράτησης, για τους μετανάστες που θεωρούνται επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια. Για όσους δεν δικαιούνται άσυλο ή διεθνή προστασία θα δρομολογούνται αμέσως οι διαδικασίες επιστροφής, επανεισδοχής ή απέλασης και θα παραπέμπονται στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.
Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρινίζουν ότι το νομοσχέδιο οργανώνει καλύτερα την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, θέτοντας όλες τις δομές κάτω από κοινή ομπρέλα. Επίσης δίδεται άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση για χορήγηση ασύλου πριν από πέντε χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει απάντηση.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!