ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση στέλνει με μεγάλη ευκολία τα ΜΑΤ στην Κω αλλά δυσκολεύεται να στείλει συνοριοφύλακες»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση στέλνει με μεγάλη ευκολία τα ΜΑΤ στην Κω αλλά δυσκολεύεται να στείλει συνοριοφύλακες για να λειτουργήσουν επιτέλους τα Τμήματα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στα νησιά του Αιγαίου»

Η κυβέρνηση ομολογεί την καθυστέρηση των διαδικασιών στη λειτουργία και στελέχωση των Τμημάτων Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, τη στιγμή που οι ανάγκες στα νησιά επιβάλλουν την άμεση λειτουργία αυτών των τμημάτων.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητώντας την άμεση στελέχωση και λειτουργία των τμημάτων δίωξης παράνομης μετανάστευσης στα νησιά.

Ο Μάνος Κόνσολας σε δήλωσή του, επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι στα νησιά θα έπρεπε ήδη να λειτουργούν τμήματα δίωξης παράνομης μετανάστευσης από τη στιγμή που η πολιτική των ανοιχτών συνόρων οδήγησε στις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές το 2015.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέλνει με πολύ μεγάλη ευκολία τα ΜΑΤ στην Κω, αλλά δυσκολεύεται να στείλει συνοριοφύλακες και να λειτουργήσει το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στην Κω και στα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Οφείλω, επίσης, να επισημάνω ότι οι 150 οργανικές θέσεις συνοριοφυλάκων για την ίδρυση των τμημάτων αυτών, σύμφωνα με το Π.Δ. 235/2007, ΦΕΚ Α’273, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις σημερινές αυξημένες ανάγκες.

Αυτό συμβαίνει γιατί μιλάμε για έξι (6) νησιά, στα οποία πρέπει να λειτουργήσουν αυτά τα τμήματα (Λέσβος, Κως, Ρόδος, Χίος, Σάμος και Εύβοια).

Χρειάζεται να αυξηθεί η οργανική δύναμη, αλλά να μπει στο χάρτη των υπό ίδρυση και λειτουργία τμημάτων δίωξης παράνομης μετανάστευσης, η Λέρος και η Κάλυμνος. Γιατί και εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Κυρίως, όμως, πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συνοριοφυλάκων και να λειτουργήσουν τα Τμήματα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στα νησιά μας.

Θα είναι και ένα μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ελέγξει αποτελεσματικά τα σύνορά της και να προστατεύσει τη συνθήκη Σένγκεν».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!