Σημεία από την ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χ. Κόκκινου στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σημεία από την ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χ. Κόκκινου στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον α’ απολογισμό δράσης της Περιφερειακής Αρχής της περιόδου 1/9/’14 - 31/12/’15.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος κατά την ομιλία του στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον πρώτο απολογισμό δράσης της Περιφερειακής Αρχής της περιόδου 1/9/’14 - 31/12/’15 που πραγματοποιήθηκε στις 9/2/’16, επισήμανε τα εξής:

  • Ο ρόλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πρέπει να είναι διαχρονικά δημιουργικός, παρεμβατικός και διεκδικητικός. Αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας και βασικό αναπτυξιακό μοχλό.

  • Είναι ανάγκη να συντελέσουμε στην αλλαγή της βαριάς καθημερινότητας που βιώνουν οι νησιώτες μας και εκ των γεγονότων καλύπτουμε τις δράσεις που όφειλε να καλύψει η κεντρική εξουσία.

  • Οφείλουμε να συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις μας:

α) για επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας,

β) να εισρεύσουν περισσότεροι οικονομικοί πόροι από συγχρηματοδοτούμενα και εθνικά προγράμματα στην περιοχή μας,

γ) να οργανώσουμε και να παράσχουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες,

δ) να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη της τουριστικής μας βιομηχανίας και του πρωτογενή τÎ ¿ μέα που έχει τεράστιες δυνατότητες

  • Στο μεγάλο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης - προσφυγικό: Να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους η Τουρκία και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οφείλουμε να τους καλέÏ ƒ ουμε και να τους πιέσουμε να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

  • Για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, να συνεχίσουμε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και να πραγματοποιηθούν έργα θωράκισης των νησιών μας από ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινÏ Œ μενα, σεισμούς και πυρκαϊές.

  • Συνεχίζουμε την οργάνωση των Π.Σ.Ε.Α. με στόχο την προάσπιση της εθνικής μας ασφάλειας με όλους τους εμπλεκόμενους και συναρμόδιους φορείς.

  • Είναι ανάγκη να προταχθούν και να υλοποιηθούν συγκεκριμένα έργα και αναπτυξιακές παρεμβάσεις στα νησιά μας σε έργα που απεντάχθηκαν και σε έργα που έχουν άμεση προτεραιότητα για τις ανάγκες των πολιτών.

Ο αγώνας για την ανάπτυξη είναι συνεχής. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε καλούμαστε να διατηρήσουμε την ελπίδα ζωντανή, να διατηρήσουμε τον «πήχη» των κοινωνικών προσδοκιών ψηλά και να ακολουθούμε το ρητό ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!