ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Παράταση των ισχυόντων επιδοτούμενων αεροπορικών δρομολογίων μέχρι 31 Οκτωβρίου, ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου από το Υπουργείο Μεταφορών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, κατά την σημερινή συνεδρίασή του, ενέκρινε την πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου για την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων παράτασης των ισχυουσών συμβάσεων για την κάλυψη των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016, προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα τα αεροπορικά δρομολόγια που εξυπηρετούν τα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

Κατά την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν στις 31 Μαρτίου 2016 και ότι η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού – που μέχρι σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί -  δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το τέλος του έτους. Ως εκ τούτου, είναι επιβεβλημένη η παράταση των συμβάσεων που έχουν συναφθεί με τις αεροπορικές εταιρείες για την κάλυψη των επιδοτούμενων γραμμών, ώστε η εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών να συνεχιστεί κανονικά και χωρίς προβλήματα, πολύ δε περισσότερο καθώς βρισκόμαστε ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, θα επιδιωχθεί, σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς,  ο επανασχεδιασμός του δικτύου των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών, στο πλαίσιο της ανάγκης εξορθολογισμού τους και περικοπής του συνολικού κόστους των επιδοτήσεων, όπως προσφάτως έκανε γνωστό ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην Βουλή.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, μέσα από την συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό θα διασφαλιστεί η συνέχιση της αεροπορικής εξυπηρέτησης των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, παράλληλα με την άρση των στρεβλώσεων του συστήματος, όπου πραγματικά απαιτείται.

Την πρόταση του Περιφερειάρχη ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο. Καταψήφισαν μόνο οι  δύο Περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση». 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!