Νεκτάριος Σαντορινιός: «Τα περισσότερα κανάλια σήμερα λειτουργούν με δανεικά και αγύριστα από την τράπεζα»

Θέμα: «Τα περισσότερα κανάλια σήμερα λειτουργούν με δανεικά και αγύριστα από την τράπεζα. Η κυβέρνηση νοιάζεται να υπάρχουν κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» 

Καλεσμένος στην εκπομπή Αταίριαστοι του ΣΚΑΙ με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα ήταν σήμερα (10/2/2016) ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε διεξοδικά στη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση για να ξεμπλοκάρει τις ρυθμιστικές αλλαγές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τέλος, σήκωσε το γάντι και απάντησε στη Ν.Δ. για τη διαπλοκή, με ονόματα που προέρχονται από τον χώρο της.

Σχόλια σχετικά με την εισήγηση του Πρωθυπουργού στο Υπ. Συμβούλιο

«Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο που έχει αναλάβει: την αντιμετώπιση της διαπλοκής και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης». «Έχουμε καταθέσει προτάσεις σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα θέματα. Πάνω σε αυτές ζητάμε να γίνει συζήτηση και διατυπώνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς και τους αγρότες.» «Εμείς διεκδικούμε να βρούμε λύσεις όχι μόνο στο ασφαλιστικό των αγροτών αλλά και στα συσσωρευμένα προβλήματα των τελευταίων χρόνων για την αγροτική παραγωγή.»

Κανάλια- Τηλεοπτικές Άδειες

«Είναι γνωστό ότι υπάρχουν κανάλια εθνικών εργολάβων που έχουν παίξει συγκεκριμένο ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να μπουν κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, τις παραχωρεί το κράτος και αυτό τις διαχειρίζεται.»

«Είναι καλοδεχούμενος ο επιχειρηματίας που θα επενδύσει σε ένα κανάλι, αρκεί τα λεφτά να είναι δικά του και όχι δανεικά και αγύριστα από την τράπεζα. Γιατί τα περισσότερα κανάλια έτσι λειτουργούν τώρα.»

«Η κυβέρνηση νοιάζεται να υπάρχουν υγιή κανάλια. Θα γίνει διαγωνισμός σύμφωνα με τα κριτήρια που βάζει ο νόμος: μετοχικό κεφάλαιο 8 εκ, 400 εργαζόμενοι με ουσιαστικές συμβάσεις εργασίας- όσες βέβαια συλλογικές συμβάσεις άφησε όρθιες η Ν.Δ.»

«Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας έχει γνωμοδοτήσει για τον αριθμό αδειών και σε πολλές άλλες χώρες. Η μόνη χώρα που έχει πολλά κανάλια είναι η Ιταλία με το γνωστό καθεστώς του Μπερλουσκόνι.»

Διαπλοκή- Διαφθορά

«Εμείς τη λίστα «Μπόργιανς»- -για την οποία η Ν.Δ., το 2012 δεν ήθελε καν να ακούσει ότι υπάρχει- δεν την κρατήσαμε στα συρτάρια μας και μεταξύ των κολλητών μας, τη δώσαμε κατευθείαν στους οικονομικούς εισαγγελείς».  

«Και επειδή η Ν.Δ. μας εγκαλεί για τη διαπλοκή, απαντώ, πως μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου. Ο κ. Παπασταύρου- από τη λίστα Λαγκάρντ- πλήρωσε 3,3 εκ ευρώ, με άλλους 9 φανταστείτε τι έσοδα θα είχαμε.»


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!