Την εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής οξυγόνου στα Νοσοκομεία Ρόδου, Κω και Καλύμνου, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Την εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής οξυγόνου στα Νοσοκομεία Ρόδου, Κω και Καλύμνου, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Την προμήθεια συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και στα Νοσοκομεία Κω και Καλύμνου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στην συνεδρίαση της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των ασθενών,  παράλληλα με τον περιορισμό του κόστους αγοράς οξυγόνου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε για τον σκοπό αυτό, την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία είναι ο φορέας χρηματοδότησης του έργου και της  2ης Υ.ΠΕ. Πειραιά και Αιγαίου.

Όπως ανέφερε, εισηγούμενος το θέμα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου είναι απαραίτητη η εγκατάσταση δύο μηχανημάτων      μεγάλης δυναμικότητας προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικά αυξημένες συνολικές ανάγκες του.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κω λειτουργεί ήδη από τον Ιανουάριο ένα μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου λειτουργεί αντίστοιχα, ένα μηχάνημα από το Δεκέμβριο του  2015. Με αυτό τον τρόπο έχει επιτευχθεί  τεράστια εξοικονόμηση κόστους αγοράς οξυγόνου.

Το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν θάλαμοι στα νοσοκομεία Κω και Καλύμνου που συνεχίζουν να εξυπηρετούνται με φιάλες οξυγόνου και λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικά αυξημένες ανάγκες, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ενός επιπλέον  μηχανήματος (ως εφεδρικό) τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου.

Συγκεκριμένα, η προμήθεια των μηχανημάτων παραγωγής οξυγόνου θα έχει τα εξής οφέλη:

-      Κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών λειτουργίας διαφόρων τμημάτων/θαλάμων των νοσοκομείων (όπως επείγοντα, βραχεία νοσηλεία, υπέρηχος, αξονικός, θάλαμοι ασθενών)

-      Αξιόπιστη και άρτια εξυπηρέτηση των ασθενών

-      Εξοικονόμηση κόστους στο εκάστοτε Νοσοκομείο από την αγορά οξυγόνου

Με βάση την προγραμματική σύμβαση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι ο φορέας χρηματοδότησης του έργου ποσού 400.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ η 2η Υ.ΠΕ. Πειραιά και Αιγαίου είναι ο φορέας υλοποίησης, που αναλαμβάνει να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη προμήθεια και εγκατάσταση των συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2016.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!