Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για το Αγαθονήσι στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας μετέβη σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προκειμένου να θέσει το θέμα του αποκλεισμού του Αγαθονησίου.

Ο Μάνος Κόνσολας συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δρίτσα και με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου,  κ. Θεοτοκά, ενώ κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα με προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Αγαθονήσι μετά την ακινητοποίηση του πλοίου «Νήσος Κάλυμνος» από τις 29 Ιανουαρίου.

Ο Βουλευτής επισήμανε, όχι μόνο τις δυσκολίες στη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού, αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης και στον εφοδιασμό του νησιού με καύσιμα.

Ο Μάνος Κόνσολας πρότεινε τις εξής εναλλακτικές λύσεις:

- Δρομολόγηση πλοίου με δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων, το οποίο θα εκτελεί  το ένα από τα τρία, τουλάχιστον, δρομολόγια που εκτελούσε το «Νήσος Κάλυμνος».

- Αύξηση των δρομολογίων των πλοίων που αυτή τη στιγμή εκτελούν δρομολόγια, είτε μια φορά την εβδομάδα, είτε με άλλη συχνότητα, αλλά δεν διαθέτουν δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε, επίσης, ότι για να μεταβεί κάτοικος του Αγαθονησίου στα μεγαλύτερα νησιά της Δωδεκανήσου (Κάλυμνο, Κω, Ρόδο) πρέπει να παραμείνει για μια εβδομάδα εκεί, αφού υπάρχει ένα μόνο δρομολόγιο την εβδομάδα από και προς αυτά τα νησιά.

Ο Μάνος Κόνσολας τόνισε ότι: «αυτό που συμβαίνει στο Αγαθονήσι αναδεικνύει τα ιδιαίτερα προβλήματα της νησιωτικότητας. Αυτά που δεν μπορούν να αντιληφθούν κάποιοι στην Αθήνα αλλά και στις Βρυξέλλες.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να κινηθεί με ταχύτητα και ευελιξία για να δώσει άμεση λύση.

Οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι δεν διεκδικούν το ανέφικτο, απαιτούν το αυτονόητο».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!