ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναφορικά με το από 10 Φεβρουαρίου 2016  ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, η Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο επισημαίνει τα εξής:

Κατά πρώτον, η παράταξή μας δεν κατέστη δυνατόν να εκπροσωπηθεί κατά τη συζήτηση και την έγκριση  του ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο λόγω επιβεβλημένης παρουσίας στο εξωτερικό του περιφερειακού μας συμβούλου Σάββα Σπυρίδη. Συνεπώς, δεν κατέστη δυνατόν να εκφραστούν οι απόψεις μας.

Σε σχέση με τις θέσεις που υιοθετούνται με το παραπάνω ψήφισμα, η Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο εκφράζει την διαφωνία της με την επιχειρούμενη συσχέτιση της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος με διχαστικές λογικές. Είναι ακράδαντη πεποίθησή μας και πάγια θέση του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή ότι η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων πρέπει να ενθαρρύνεται, καθώς το δημοψήφισμα συνιστά αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα του ελληνικού λαού, αποτελώντας την πλέον άμεση και ανόθευτη έκφραση της βουλήσεώς του. Από την άποψη αυτή, είναι βαθιά αντιδημοκρατικός ο ισχυρισμός ότι η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να συνεπάγεται τον διχασμό του λαού. Αυτός ο ισχυρισμός όμως  διατρέχει το κείμενο του ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πέρα από αντιδημοκρατικός, είναι και επικίνδυνος στον πυρήνα της λογικής του, καθώς η επίκληση τέτοιων ισχυρισμών από επίδοξους επιβουλείς των δημοκρατικών ελευθεριών του ελληνικού λαού μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικές αντιδημοκρατικές εκτροπές. 

Ως εκ τούτου, δηλώνουμε απολύτως σύμφωνοι με την πρόταση του Δημάρχου Κω για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός της Κω για την εγκατάσταση των χώρων υποδοχής λαθρομεταναστών (hotspot). Θα τασσόμασταν υπέρ μιας τέτοιας προτάσεως από όπου και αν προερχόταν, συνεπείς στις θέσεις μας υπέρ της όσο το δυνατόν συχνότερης προσφυγής στη γνήσια και ανόθευτη έκφραση της βουλήσεως του ελληνικού λαού. Διαφωνούμε με την λογική ότι αυτό το δημοψήφισμα ενδέχεται να διχάσει τους κατοίκους της Κω και των νησιών μας, μια λογική που υιοθετείται από το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Από την θέση μας αυτή, η οποία είναι καθέτως αντίθετη με τις θέσεις των υπολοίπων περιφερειακών συνδυασμών στο συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να εξαχθεί και ένα γενικότερο πολιτικό συμπέρασμα: ότι εν τέλει εμείς, η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο, είμαστε εκείνοι που επιθυμούμε την πλήρη αξιοποίηση των δημοκρατικών θεσμών και την εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών, παρά την βρώμικη σπέκουλα που γίνεται από διάφορα αργυρώνητα ΜΜΕ. Ο ελληνικός λαός ας ψάξει ποιοι αντιστρατεύονται με τους σχεδιασμούς και τα πεπραγμένα τους τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες .   

 

Επικεφαλής  ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!