Θεση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κω για προσφυγικό και πρόταση Δημοτικής Αρχής για τοπικό δημοψήφισμα για hot spot

To ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή και με κάθε ευκαιρία  έχουν καταθέσει την θέση τους σχετικά με το προσφυγικό και την πολιτική της ΕΕ για αυτό.

Θέση ξεκάθαρη που δεν χωρά παρερμηνείες όσο και θέση  σε διαφορετική και αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που εκφράζει και εφαρμόζει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτή που εκφράζει και θέλει να εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή και σχεδόν σύσσωμη η πλειοψηφία.

Εκτιμούμε ότι η θέση που καταθέτουμε στο λαϊκό –εργατικό κίνημα να παλέψει είναι θέση αυτή που μπορεί να εκφράσει τα δικά του συμφέροντα και όχι τους διαρκώς διαπλεκόμενους και εντεινόμενους  ανταγωνισμούς  στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ευρύτερα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με την στήριξη και της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης αντιμετωπίζει το προσφυγικό με ένταση των κατασταλτικών μηχανισμών όπως FRONTEX .Είναι χαρακτηριστικές οι αποφάσεις  της τελευταίας συνόδου κορυφής,οι οποίες μάλλον θα αυξήσουν παρά θα μειώσουν τους νεκρούς  πρόσφυγες στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με όπλο  την εξασφάλιση πάμφθηνου εργατικού δυναμικού για τα μονοπώλια, «κοιτά στα δόντια» και επιλέγει τους απαραίτητους για την καπιταλιστική αγορά εργασίας πρόσφυγες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η προτίμηση των ίδιων των προσφύγων για την χώρα μετεγκατάστασης τους, από το hotspot  που θα λειτουργεί και θα είναι έγκλειστοι.

Ο κανονισμός του Δουβλίνου είναι αντιδραστικός και μετατρέπει την Ελλάδα και άλλες χώρες υποδοχής  σε σταθμούς συγκέντρωσης μεταναστών.

Η πρόσφατη ,δε, απόφαση για αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της «φύλαξης» των ελληνοτουρκικών συνόρων και της «καταπολέμησης των προσφυγικών ροών» είναι μεγάλη πρόκληση κατά του λαού.

Δίνει το ελεύθερο στον δολοφονικό μηχανισμό των επεμβάσεων και των πολέμων ,σε αυτόν που δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά, όπως και η ΕΕ, τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, σε αυτόν που στηρίζει την αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών και νησίδων , σε αυτόν που στηρίζει τις «γκρίζες ζώνες» ,το ΝΑΤΟ, να παριστάνει το συνοριοφύλακα και ναυαγοσώστη!

Το ΝΑΤΟ, από κοινού με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ευθύνεται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του «Ισλαμικού Κράτους». Ευθύνεται για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και την αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες.

Στην πράξη επιβεβαιώνεται ότι το προσφυγικό πρόβλημα χρησιμοποιείται για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, της κατάστασης που διαμορφώνει ο πόλεμος στη Συρία, οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στη Λιβύη κ.α.

Η Δημοτική Αρχή δια μέσου του Δημάρχου συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις ίδιες ξενοφοβικές και ρατσιστικές εκφράσεις και τόνους   αξιοποιώντας το προσφυγικό ,που δεν επιδιώκει να λύσει , για φταίχτη για όλα τα κακά που συμβαίνουν στον επιχειρηματικό κόσμο και κυρίως στον τουρισμό, πετώντας εύκολα από πάνω του τις δικές του ευθύνες.

Η Κως είναι νησί που βίωσε την μετανάστευση και την προσφυγιά .

Θεωρούμε ντροπή για το νησί μας την στάση  της Δημοτικής Αρχής που  ταυτίζει την αγωνία των βιοπαλαιστών  για  την επιβίωσή τους ,για την δουλειά τους  και την οικογένειά τους , με την συνειδητή αποσιώπηση των αιτιών της προσφυγιάς ,την αντιδραστική της  θέση  για το θέμα την οποία επιδιώκει να φτιασιδώσει με εθνικιστικές κορώνες  και  ψευδοδιλλήματα .

Η Δημοτική Αρχή δεν τολμά να διαφωνήσει στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την εφαρμόζει απαρέγκλιτα όταν συντάσσει φορομπηχτικούς προϋπολογισμούς, όταν περικόπτει κονδύλια από τις δομές Πρόνοιας,όταν δεν προσλαμβάνει εργαζόμενους και ιδιωτικοποιεί  υπηρεσίες,όταν δεν ανανεώνει συμβάσεις,όταν απολύει εργαζόμενους.

Η Δημοτική Αρχή δεν διαφωνεί με την δημιουργία hotspot ,δεν διαφωνεί με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, δεν αντιτάσσεται στον  ρόλο του ΝΑΤΟ .

Ο ανθρωπισμός που επικαλείται κατά καιρούς για τους πρόσφυγες είναι υποκριτικός και προσχηματικό.

Η απαράδεκτη στάση του καλοκαιριού και η θέση που εκφράζει μέχρι και σήμερα θεωρώντας λίγο πολύ τους πρόσφυγες «μιάσματα» αποδεικνύει τις εκτιμήσεις μας.

Η στάση της δίνει χώρο στις φασιστικές θέσεις και πρακτικές της ΧΑ που  ο λαός μας οφείλει να απομονώσει.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τοπικό δημοψήφισμα  για την δημιουργία ή όχι  hotspot στο νησί ,ή με οποιαδήποτε τρόπο θέλει να διαμορφώσει αυτό το ερώτημα , είναι ψευδεπίγραφη.

Σήμερα έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που εκείνη δημιούργησε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανησυχεί ιδιαίτερα  από τις επικίνδυνες διεθνής εξελίξεις

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε την επιρροή  και στον κλάδο του τουρισμού ,μιας που οι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι  σε αυτόν και σε άλλους «γειτονικούς» κλάδους  είναι αυτοί που πληρώνουν  ακριβά και την ανάπτυξη όσο και την ύφεση του.

Δεν θέλουμε το τόπο μας να μετατρέπεται σε κέντρο ταλαιπωρίας των ξεριζωμένων ,εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, της ανεπάρκειας των υποδομών και εξοπλισμού. Ούτε να μετατρέπεται σε χώρο εκμετάλλευσης  των προσφύγων από διάφορα κυκλώματα .

Τέλος ,όποια απόφαση και να πάρει η Δημοτική Αρχή –συνεπικουρούμενη από ορισμένα τοπικά μέσα και παράγοντες – για να μην δημιουργηθεί hotspot στο νησί μας ,δεν μπορεί να εμποδίσει  τους  πρόσφυγες και μετανάστες να βουτούν στην θάλασσα  με κίνδυνο ακόμη και να πνιγούν προκειμένου να σωθούν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αρνείται να συρθεί πίσω από τους τακτικισμούς της δημοτικής αρχής

Η Λαϊκή Συσπείρωση  θεωρεί  ότι είναι επιτακτικό καθήκον του κωακού λαού αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης να αντιπαλέψουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό , να απομονώσουν τους φασίστες και ναζιστές που εκμεταλλεύονται το προσφυγικό, που υπερασπίζονται  τους εγκληματίες των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών  και στρέφονται κατά των κατατρεγμένων.

Καλεί  το εργατικό –λαϊκό κίνημα σε επαγρύπνηση και ένταση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ο λαός μας οφείλει να επαγρυπνεί για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ,αλλά και για τα «κλειστά σύνορα» που εφαρμόζουν γείτονα κράτη,κάνοντας πιο υπαρκτό τον κίνδυνο για εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην χώρα μας.

Καλεί το λαό να παλέψει και να κατακτήσει

-Τη διευκόλυνση της ασφαλούς μετακίνησης των ανθρώπων αυτών στα σύνορα για να απελευθερωθούν  πρόσφυγες και μετανάστες από τα νύχια των δουλεμπορικών κυκλωμάτων.

-Την κατάργηση των κέντρων διαλογής (hot-spots) και των καταυλισμών καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, απαιτώντας από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απευθείας μεταφορά τους από τα νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη και χρηματοδότηση της ΕΕ και του ΟΗΕ.

-Την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Σένγκεν  και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

-Την εξασφάλιση και δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και όχι των διαφόρων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης.

-Την κατάργηση του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες τους που μόνο δεινά προκαλούν στους λαούς.

-Να εξασφαλιστεί συνολικότερα ο αναγκαίος εξοπλισμός και προσωπικό όπως επίσης και όλα τα μέσα για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, την καταγραφή - ταυτοποίηση, τη διαμονή, τη σίτιση, τη μετακίνηση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια των προσφύγων.

-Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, να μην παράσχει κανενός είδους διευκόλυνση και να απεμπλακεί από αυτές η χώρα μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταθέτει αυτά τα αιτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και καλεί τους δημοτικούς συμβούλους να τα  υιοθετήσουν και να τα υπερψηφίσουν.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!