Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να επιχορηγήσει τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους

«Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να επιχορηγήσει τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους: Η Κυβέρνηση εφαρμόζει τη νησιωτικότητα με ουσιαστικές δράσεις που στηρίζουν τη λειτουργία των Δήμων στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά».

Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης να «προχωρήσει» στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση των μικρών νησιωτικών Δήμων της χώρας για την αντιμετώπιση ζημιών λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, ο πρόεδρος της υποεπιτροπής νησιωτικών και ορεινών περιοχών της Βουλής, Δημήτρης Γάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η θετική αυτή απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στις λιγότερο ευνοημένες περιοχές, ιδιαίτερα σε αυτές που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα. Με την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες από τις καταστροφές και τις χρόνιες οργανωτικές αδυναμίες λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας τους. Η απόφαση αυτή, σε συνέχεια αντίστοιχης επιχορήγησης στους ορεινούς Δήμους της χώρας, ενισχύει τη θέση μας ως ΣΥΡΙΖΑ για την ουσιαστική εφαρμογή της «νησιωτικότητας» σε κάθε επίπεδο κυβερνητικής δραστηριότητας και στέλνει ένα μήνυμα στήριξης στα μικρά νησιά της Ελλάδας, που βιώνουν έντονα τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, που η πρόσφατη πρωτοβουλία μας προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Ι. Μπαλάφα για την ανάλογη (με τους ορεινούς Δήμους) επιχορήγηση και των μικρών πληθυσμιακά νησιωτικών δήμων, βρήκε ανταπόκριση και συνέβαλε στη σημαντική αυτή απόφαση του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. Στη Δωδεκάνησο, η επιχορήγηση αυτή δόθηκε στα παρακάτω νησιά: Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Κάσος, Λειψοί, Καστελλόριζο, Νίσυρος, Πάτμος, Σύμη και Τήλος. Σήμερα, βλέπουμε ότι η προσπάθεια μας αυτή δικαιώνεται. Ταυτόχρονα, βλέπουμε μπροστά, τις νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο (στην αρμόδια Επιτροπή), όσο και μαζί με τις τοπικές κοινωνίες: Την ανάδειξη και τη συζήτηση ειδικών θεμάτων των ορεινών και των νησιωτικών Δήμων, που αφορούν την  αποτελεσματικότερη λειτουργία των ΟΤΑ και τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών των ορεινών όγκων και των νησιών μας. Θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες σε νέες πρωτοβουλίες, που σκοπό έχουν την αξιοποίηση κάθε δυνατής χρηματοδοτικής γραμμής και προγραμμάτων για την υλοποίηση έργων που βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων των ορεινών και των νησιωτικών περιοχών».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!