Η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: «Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει την κυβέρνηση για την απόφαση της να προσκαλέσει το ΝΑΤΟ ώστε να δραστηριοποιηθεί στο Αιγαίο με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα και τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. 

Πιστή στην αρχή ότι η θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη, αξιοποιεί την «γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας» αναβαθμίζοντας το ρόλο που θα παίξει το επόμενο διάστημα η Ελληνική αστική τάξη τόσο στο έλεγχο και τη διαλογή των προσφύγων & μεταναστών όσο και στις επεμβάσεις στη Συρία.

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη να παρουσιάζεται το ΝΑΤΟ υπερασπιστής των συνόρων έναντι της «απειλής» των μεταναστών & προσφύγων, δηλαδή αυτοί που δημιούργησαν τις προσφυγικές ροές, που σκότωσαν και κατέστρεψαν τον λαό της Συρίας, έρχονται ως υποτιθέμενοι σωτήρες των λαών.

            Επειδή όμως ο Ελληνικός λαός έχει μνήμη αρκεί να θυμηθούμε το ρόλο που έπαιξε το ΝΑΤΟ για την επιβολή της χούντας στη χώρα μας, για τη διχοτόμηση της Κύπρου, για το ρόλο του στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, για τα Ίμια και το γκριζάρισμα του Αιγαίου και για τις συνεχείς αμφισβητήσεις και παραβιάσεις των συνόρων μας θαλάσσιων και εναέριων από την Τουρκία.

            Βγάζει μάτι λοιπόν ο πραγματικός λόγος της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Βασική αιτία η στήριξη της Τουρκίας στην επέμβαση που προγραμματίζει στη Συρία, η αποτροπή και αποκοπή της Ρωσίας από την επίγεια πρόσβαση της στη Συρία και βέβαια μακροπρόθεσμα το παραπέρα γκριζάρισμα του Αιγαίου με στόχο την συνδιαχείριση και αξιοποίηση των κοιτασμάτων του Αιγαίου με την Τουρκία  προς όφελος βεβαίως μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Άλλωστε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς σχετικά με το ποια θεωρούνται τα σύνορα της Ελλάδας δεν ξεκαθάρισε αν πρόκειται για τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της χώρας μας ή αυτά που θεωρεί η Τουρκία και περιλαμβάνουν τις αξιώσεις της και τις γκρίζες ζώνες.

            Σε αυτές τις εξελίξεις οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα, παρά μόνο φτώχια, δυστυχία, θάνατο προσφυγιά. Οι λαοί δεν πρέπει να στρατευτούν κάτω από τις σημαίες που θα υψώσουν οι καπιταλιστές. Ο Ελληνικός λαός οφείλει να παρέμβει δυναμικά για την απεμπλοκής της χώρας μας από τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, εγχώριου και ξένου.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γραμματέας

Ρούσσος Μιχάλης                                                                   Κριαράς Στέλιος


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!