Νεκτάριος Σαντορινιός: «Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό είναι αναδιανεμητικό- Γιατί στα χρόνια των μνημονίων κάποιοι κέρδιζαν και δεν πλήρωναν και κάποιοι έχαναν και πλήρωναν»

Θέμα: «Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό είναι αναδιανεμητικό- Γιατί στα χρόνια των μνημονίων κάποιοι κέρδιζαν και δεν πλήρωναν και κάποιοι έχαναν και πλήρωναν»

Τετ α τετ βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ STUDIO 3, ο Νεκτάριος Σαντορινιός απέναντι από την Μαριλένα Κατσίμη και τον Σίλα Σεραφείμ. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου απάντησε για την τρέχουσα επικαιρότητα, για τα αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης, το ασφαλιστικό και το μεταναστευτικό. (http://youtu.be/1YlLh5p_FV4

Για τη δημοσκόπηση που δείχνει προβάδισμα της Ν.Δ. 

«Είναι προφανές ότι σε αυτή τη δύσκολη φάση που είμαστε με τις κινητοποιήσεις, με ανοιχτά ακόμη τα ζητήματα του ασφαλιστικού, του φορολογικού και της αξιολόγησης, καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα είχαμε μια σοβαρή πτώση δημοσκοπικά.  Είναι λογικό να βγαίνει μια τέτοια δημοσκόπηση με πρώτο τον κ. Μητσοτάκη αφού έχει και τον αέρα του νέου». «Πιστεύω ότι σύντομα θα αντιστραφεί αυτό το κλίμα όταν κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα, έρθει στα μέσα του Μάρτη η πρώτη αξιολόγηση και αισίως ανοίξει η συζήτηση για το χρέος που είναι όχι μόνο ο μεγάλος στόχος της κυβέρνησης, αλλά της χώρας».

«Τέλος, ενώ κατανοώ ότι η τάση είναι αυτή που παρουσιάζεται στη δημοσκόπηση, ας μην ξεχνάμε όμως την παταγώδη αποτυχία που τα τελευταία χρόνια έχουν οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα». 

Για την απομείωση του χρέους και την ανάπτυξη

«Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από ένα κλίμα σταθερότητας το οποίο θα δημιουργηθεί όταν συμφωνήσουμε για το χρέος». «Βασικό ζήτημα είναι η άρση των waiver και των capitalcontrols- που όπως έχει πει και ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Χουλιαράκης, θα αρθούν μέχρι το καλοκαίρι».

«Η κυβέρνηση στοχεύει στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις και αυτό φαίνεται από τον Αναπτυξιακό Νόμο που θα καταθέσουμε και από τις διακρατικές συμφωνίες που γίνονται. Ειδικά ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ανάπτυξης των διεθνών σχέσεων, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε επενδύσεις».

Τι είδους ανάπτυξη θέλουμε (με αφορμή τις Σκουριές)

«Όταν λέμε ανάπτυξη εννοούμε αυτή που θα ωφελεί και τον τόπο και την επένδυση και τους πολίτες. Αν είναι να ωφελεί μόνο την επένδυση και να μην ωφελεί τον τόπο και τους πολίτες τότε, σύμφωνα με το πρότυπο που θέλουμε, δεν είναι ανάπτυξη». «Στην περίπτωση της επένδυσης στις Σκουριές, υπάρχει μια πραγματικότητα: στη Χαλκιδική δημιουργείται πρόβλημα με τα νερά και πλήττεται ο αγροτικός και τουριστικός κλάδος παραγωγής».  

Για το ασφαλιστικό

«Έχω διαπιστώσει, από διάφορες συζητήσεις, ότι υπάρχει μια εσφαλμένη ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό». «Σε αυτό ευθύνεται και η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα. Θα έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί στην ενημέρωση που κάνουμε και όχι τόσο αμυντικοί». «Είναι σημαντικό και δεν έχει ακουστεί πουθενά ότι, όπως προκύπτει από τους πίνακες του Υπουργείου Εργασίας, το 66% των ελευθέρων επαγγελματιών θα έχει είτε τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές, είτε μικρότερες». «Όπως το ότι εμείς καλούσαμε συνεχώς τους αγρότες σε διάλογο, δε φάνηκε τόσο, όσο τα μπλόκα».

«Πιστεύω ότι το τελικό σχέδιο νόμου που θα έρθει στη Βουλή, θα είναι πολύ καλύτερο και θα υπηρετεί την πολύ σημαντική, για μένα, ανάγκη αναδιανομής- Γιατί στα χρόνια των μνημονίων κάποιοι κέρδιζαν και δεν πλήρωναν και κάποιοι έχαναν και πλήρωναν». 

Για τη σχέση με τους θεσμούς και τις διαρροές

«Επειδή έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα πολλές διαρροές και επειδή διάλογος με διαρροές δεν γίνεται, οι υπουργοί ζήτησαν από τους θεσμούς να πάρουν σαφή θέση δημοσίως. Έτσι σταμάτησε το παιχνίδι των διαρροών».

«Εγώ αυτά που ακούω από τους υπουργούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων είναι ότι ναι μεν υπάρχουν προβλήματα στην διαπραγμάτευση, αλλά τα ζητήματα είναι ανοιχτά, γίνεται ένας ουσιαστικός διάλογος και δεν έχουν μπει προαπαιτούμενα».

Για τους αγρότες

«Εμείς είμαστε και θα είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου. Φάνηκε αυτό και από τις προσκλήσεις που κάναμε αυτό τον καιρό. Στις αγροτικές κινητοποιήσεις του παρελθόντος είχαμε δει ξύλο και ξεφούσκωμα λάστιχων- αυτές δεν είναι εικόνες που θα έπρεπε να έχει μια δημοκρατική χώρα».

«Κατανοούμε ότι οι αγρότες κινητοποιούνται γιατί έχουν πληγεί και από μια σειρά μέτρων των τελευταίων χρόνων». «Είμαι αισιόδοξος ότι την Δευτέρα, που θα γίνει ο διάλογος με τους αγρότες, όλο αυτό το θέμα θα βρει λύση. Άλλωστε, το τελικό νομοσχέδιο θα βοηθά αρκετά τους αγρότες με χαμηλά εισοδήματα».

Για Σγουρίδη

«Δεν έχω διαβάσει τις αρχικές δηλώσεις του κ. Σγουρίδη. Ξέρω όμως ότι αργότερα έκανε διορθωτική δήλωση και είπε ότι δεν ήθελε να πλήξει το κύρος και τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά, για λόγους ευθιξίας υπέβαλλε την παραίτησή του και ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις γυρίσει από τις Βρυξέλες». «Νομίζω ότι ο κ. Σγουρίδης είναι ένας άξιος Υπουργός, έχει βοηθήσει αρκετά και είναι πεπειραμένος. Άστοχες δηλώσεις μπορεί να γίνουν όταν συζητάς και οι διορθωτικές δηλώσεις δείχνουν ότι δε τα πίστευε αυτά που είπε».

Για τη Σύνοδο Κορυφής και το προσφυγικό

«Το Προσφυγικό είναι μια κρίση μέσα στην κρίση. Σε καμία περίπτωση δεν συνδυάζουμε την διαπραγμάτευση με το προσφυγικό. Δεν μπορείς να συνδέεις και να συμψηφίζεις τα ανθρωπιστικά ζητήματα με τα οικονομικά. Προφανώς και όπως ειπώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, τα έξοδα για το προσφυγικό δε πρέπει να μετράνε στο χρέος και πρέπει η Ευρώπη να βοηθήσει, όμως εμείς δε θα μπούμε σε ένα τέτοιο παζάρι».

«Η Ν.Δ. μας κατηγορεί συνδέοντας την αύξηση των ροών ακόμη και με τον νόμο για την ιθαγένεια που αφορά τα παιδιά δεύτερης γενιάς που ζουν στην Ελλάδα».

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια σφαίρα πίσω τους να τους κυνηγά και πρέπει εμείς να τους διασφαλίσουμε ότι αυτή η σφαίρα δε θα τους εμβολίσει». «Πρέπει να βλέπουμε τα ζητήματα αντικειμενικά. Τον τελευταίο χρόνο έγιναν επιθέσεις τζιχατιστών στα στρατόπεδα των προσφύγων που βρίσκονται περί τη Συρία, μειώθηκε πάρα πολύ η χρηματοδότηση του ΟΗΕ στα προσφυγικά στρατόπεδα και οι συνθήκες εκεί επιδεινώθηκαν δραματικά, τέλος, αυξήθηκε η σφοδρότητα του πολέμου. Όλα αυτά είναι που οδηγούν στη χώρα μας και στην Ευρώπη τους πρόσφυγες».   

«Από πλευράς μας είναι σημαντικό ότι έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία για τα hotspotκαι τους χώρους μετεγκατάστασης. Επίσης θεωρώ σημαντική και την παρουσία μιας διεθνούς δύναμης όπως του ΝΑΤΟ- αν και θα ήθελα αυτό το ρόλο να το έχει η Frontex- στο να υλοποιηθεί η συμφωνία που υπάρχει με την Τουρκία για επανεισδοχές. Αν υλοποιηθεί αυτό, ένα μεγάλο κομμάτι του προβλήματος, θα έχει λυθεί».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!