Κουρουμπλής: Nα μην κλείνουν τα σύνορα οι αγρότες- Ξεφεύγουν από το μέτρο

Επικριτικός για την τακτική του κλεισίματος των συνόρων από τους αγρότες εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές «ξεφεύγουν από το μέτρο».

«Πιστεύω ότι στην περίπτωση των συνόρων και οι δικοί μας αγρότες και οι αγρότες της Βουλγαρίας πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν ορισμένα θεσμικά μέτρα που δεν επιτρέπουν αυτή τη λογική του κλεισίματος των συνόρων. Είμαστε και η Βουλγαρία και η Ελλάδα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντάξει η απόφαση να υπάρχει κινητοποίηση είναι μια επιλογή αλλά τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν. Αυτή η λογική του να κλείνουν τα σύνορα είναι λογική που ξεφεύγει από το μέτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Εν όψει του αυριανού ραντεβού του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών εκτίμησε ότι «θα γίνει μια ειλικρινής συζήτηση και η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει ότι αυτό που θα κάνει είναι μια προσπάθεια εξάντλησης όλων των περιθωρίων και των δυνατοτήτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Επεσήμανε ότι «οι αγρότες είναι ένας κόσμος που δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια είναι σε μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη διότι ποτέ δεν υπήρξε μια σοβαρή οργάνωση στον αγροτικό χώρο, ποτέ δεν υπήρξε ένα σύστημα προστασίας της παραγωγής από τον μεσάζοντα» και πρόσθεσε «νομίζω ότι θα γίνει μια σοβαρή συζήτηση και εκείνο που περιμένω είναι να υπάρξει μια συμφωνία, ένα πλαίσιο, να πάμε σε μια προσπάθεια που πραγματικά, ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους,σε νέους αγρότες να τους δώσει μια προοπτική και μια ελπίδ».

Σχολιάζοντας τα περί μπόνους 30 εδρών στο δεύτερο κόμμα έκανε λόγο για «φαντασίες οι οποίες είναι έξω από την πραγματικότητα» και τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι ένας ειλικρινής διάλογος για το εκλογικό σύστημα.

Σε ό,τι αφορά τη λίστα Μπόργιανς, μίλησε για απροθυμία και ανορεξία της κυβέρνησης Σαμαρά να εκδηλώσει ενδιαφέρον και πρωτοβουλία να διεκδικήσει αυτές τις λίστες.

Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση της μετακίνησης του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είπε ότι «ήταν λίγο υπερβολή και από την πλευρά του κ. Σφακιανάκη, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι στο συγκεκριμένο χώρο κανένας δεν μπορεί να είναι μονίμως στην ίδια θέση» και υπογράμμισε  ότι δεν αμφισβητεί κανείς την προσφορά του Μανώλη Σφακιανάκη.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!