ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Νέα οχήματα στις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στα Δωδεκάνησα μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη»

ΘΕΜΑ: «Νέα οχήματα στις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στα Δωδεκάνησα μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη»

Το Πυροσβεστικό Σώμα στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες θα ενισχυθεί με νέα οχήματα, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό αναφέρεται σε απάντηση του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα προς το Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας τα προβλήματα, αλλά την παλαιότητα των οχημάτων που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στα Δωδεκάνησα.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, που βρίσκεται σε εξέλιξη, διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή για λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος και προβλέπει την προμήθεια 92 πυροσβεστικών οχημάτων.

Την ίδια, όμως, στιγμή, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας έχουν ολοκληρωθεί οι συγχρηματοδοτούμενοι διαγωνισμοί του ΕΣΠΑ 2007-2013 για την προμήθεια 264 οχημάτων, από τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί τα 233 και τα υπόλοιπα θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Από αυτά τα οχήματα δεν υπήρξε αναλογική κατανομή και ενίσχυση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος στα Δωδεκάνησα, τη στιγμή που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:

«Θεωρώ ότι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου δεν θα ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Από τα 92 αυτά οχήματα θα πρέπει να υπάρξει ακριβής κατανομή στις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στα Δωδεκάνησα.

Επειδή, όμως, υπάρχουν αυξημένες και πιεστικές ανάγκες θα μπορούσε να γίνει κατανομή οχημάτων από τα 31 πυροσβεστικά οχήματα που αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2016 και προέρχονται από τους παλαιότερους συγχρηματοδοτούμενους διαγωνισμούς του ΕΣΠΑ, οι οποίοι έχουν ολοκληρωθεί».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!