Επίκαιρη Ερώτηση για το κύμα προσφύγων-μεταναστών στο Καστελόριζο

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Καμμένο.  Θέμα: «H αθρόα αποβίβαση προσφύγων – μη νόμιμων μεταναστών στο Καστελόριζο»

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αθρόα και μαζική αποβίβαση προσφύγων και μη νόμιμων μεταναστών στο Καστελόριζο από την απέναντι τουρκική ακτή, με κάθε είδους μέσον. Η προσέλευση είναι αθρόα σε τέτοιο βαθμό που έχουν γεμίσει ακόμα και τα μικρά ξερονήσια γύρω από το νησί από όπου οι εισερχόμενοι μεταφέρονται στο Καστελόριζο.

Το νησί δεν διαθέτει χώρο υποδοχής και τα εκατοντάδες άτομα περιφέρονται στην παραλία του. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν αυτό συμβαίνει σε ένα μικρό τόπο του οποίου οι κάτοικοι δεν υπερβαίνουν τους 200, δηλαδή είναι υποπολλαπλάσιοι των εισερχόμενων, τα προβλήματα που δημιουργούνται - πέραν των ανθρωπιστικών - είναι τεράστια. Από τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που υπάρχουν στο Αιγαίο, μέχρι αυτή τη στιγμή κανένα δεν έχει φτάσει στην περιοχή του Καστελόριζου.

Δεδομένων των ανωτέρω, ερωτάται ο Υπουργός,

εάν η Δωδεκάνησος συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο περιπολιών της δύναμης του ΝΑΤΟ αλλά ιδιαιτέρως εάν το ΝΑΤΟ θα διαφυλάξει με την παρουσία του το Καστελόριζο από την αθρόα είσοδο προσφύγων και μη νόμιμων μεταναστών και, αν ναι, από πότε.

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!