Νεκτάριος Σαντορινιός: Ερώτηση για παράταση αδειών λαικών αγορών

Θέμα: «Ερώτηση για παράταση της διαδικασίας ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών»

Ερώτηση με θέμα την διερεύνηση της πρόθεσης του Υπουργείου Οικονομίας για παράταση της διαδικασίας ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών κατέθεσε η βουλευτής Παναγιώτα Δριτσέλη και ο Νεκτάριος Σαντορινιός στις 16/2/2016.

Οι λαϊκές αγορές, όπως αναφέρουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους, συνιστούν τα κύτταρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα δίνουν την δυνατότητα, σε συνθήκες οξείας οικονομικής κρίσης, σε χιλιάδες πολίτες να έχουν πρόσβαση στην διατροφική επάρκεια και ποιότητα.

Από το 2014 έχει ξεκινήσει μία διαδικασία ανανέωσης των αδειών που αφορούν τους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών. Μία από τις βασικές προϋποθέσεις αυτής της διαδικασίας είναι η προσκόμιση από τους επαγγελματίες της απαραίτητης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητα.

Η Κυβέρνηση το τελευταίο έτος και πλέον έχει προβεί σε μια σειρά από παρατάσεις στις προθεσμίες αυτής της διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα γενικότερα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα της χώρας, και ταυτόχρονα, δόθηκε στους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, όπως και σε όλους τους πολίτες, η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους μέσω των ρυθμίσεων των 100 δόσεων. Παρόλα αυτά, διαπιστώνονται αρκετές καθυστερήσεις στην προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών από πλευράς των επαγγελματιών, γεγονός που προδίδει τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες προσπαθούν να βιοποριστούν οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών.

Τέλος, με δεδομένο ότι επειδή η τελευταία παράταση για την διαδικασία ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2016, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον κ. Σταθάκη, Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αν προτίθεται να προβεί στην παράταση της σχετικής προθεσμίας, ώστε να προσκομίσουν τις απαραίτητες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, οι οποίοι δεν τις έχουν προσκομίσει μέχρι σήμερα.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!