Νεκτάριος Σαντορινιός: «Η πρόταση την κυβέρνησης είναι πολύ κοντά σε αυτά που ζητούσαν οι αγρότες»

Στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Δάρρα και Γιώργο Δαράκη ήταν καλεσμένος σήμερα το πρωί (23/02/16) ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου ανέλυσε εκτενώς τις προτάσεις που κατατέθηκαν στους αγρότες κατά την συνάντηση τους με τον Πρωθυπουργό. 

Για τη σύσκεψη με τους Αγρότες στο Μαξίμου

«Η πρόταση την κυβέρνησης είναι πολύ κοντά σε αυτά που ζητούσαν οι αγρότες. Βασίζεται κυρίως στην μεγάλη μεταβατικότητα. Αυτό σημαίνει ότι για αυτή την περίοδο και  μέχρι το 2021 θα πληρώνουν πολύ λιγότερα για ασφαλιστικές εισφορές και παραμένει ο ΟΓΑ αυτόνομος. Γίνεται επίσης συζήτηση οι φορολογικοί συντελεστές να είναι πολύ χαμηλότεροι απ’ ότι προβλεπόταν στη συμφωνία και το αφορολόγητο να είναι τέτοιας τάξεως που θα διευκολύνει τα χαμηλά εισοδήματα».

«Έγιναν πάρα πολλές προτάσεις, 25 στο σύνολο, όπως η εισαγωγή του όρου «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης», μια βασική διεκδίκηση των αγροτών, αλλά και η κάρτα αγρότη. Η κάρτα αγρότη θα είναι ουσιαστικά το σύνολο των επιδοτήσεων σε κάρτα προκειμένου να αυξηθεί η ρευστότητά των αγροτών. Νομίζω ότι αυτές οι προτάσεις- σε αυτές τις συνθήκες που είμαστε- είναι το καλύτερο δυνατόν».

«Οι αγρότες έχουν πολλά συσσωρευμένα προβλήματα, όμως όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην οικονομία αλλά και στους ίδιους. Γιατί ενώ υπάρχουν αγρότες που αυτή τη στιγμή δεν έχουν αγροτικές δουλειές και προϊόν να πουλήσουν, υπάρχουν όμως άλλοι που θέλουν να εξάγουν ή να πουλήσουν κηπευτικά και φρούτα και δεν μπορούν».

«Με βάση τις προτάσεις που έγιναν και που καλύπτουν περίπου το 90% των αγροτών- οι οποίοι θα πληρώσουν ίδιες ή και λιγότερες εισφορές- αλλά και την κατάσταση που επικρατεί θα πρέπει να ξανασκεφτούν την στάση τους. Αν η όλη ιστορία γίνεται για να εξυπηρετήσει αυτούς που παίρνουν πάνω από 150. 000€ επιδοτήσεις, να μας το πουν να το ξέρουμε».

«Μέσα από το διάλογο έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Είμαι ευχαριστημένος από αυτή την εξέλιξη γιατί αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία συζητά μαζί μας και ο διάλογος αποδίδει. Πιστεύω ότι θα βρεθούν λύσεις σε όλα τα ζητήματα».

Συνομιλία με αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας και της Χρυσούπολης

«Η κυβέρνηση πρότεινε αφορολόγητο στο εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι τα τεκμήρια διαβίωσης θα καλύπτονται από το αφορολόγητο. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης που ισχύουν για όλους τους άλλους Έλληνες».

«Για τα εισοδήματα του 2015 είναι γνωστό πως θα φορολογηθούν οι αγρότες με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα. Επίσης ΟΓΑ για το 2016 θα πληρώσουν όσο πλήρωναν και τώρα.

«Τα μέτρα που συζητάμε θα ισχύσουν από το 2017 και μετά. Οι αυξήσεις που είδαν φέτος οι αγρότες στις εισφορές τους οφείλονται σε μέτρα που είχε πάρει η προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα έγινε ωρίμανση των κλιμακίων. Δεν είδα τους αγρότες τότε να βγαίνουν στα μπλόκα». 

Επίθεση στην Αντιπολίτευση

«Δε θέλουμε οικουμενική κυβέρνηση και ούτε μπορούμε να κάνουμε με την Ν.Δ.. Θέλουμε να συνεχίσουμε να χτυπάμε τη διαφθορά. Με την Ν.Δ. και τους ‘Παπασταύρους’ αυτό δε μπορούμε να το πετύχουμε. Πρέπει πρώτα ο κ. Σαμαράς να μας απαντήσει γιατί δε δέχτηκε το cd της Λίστας Μπόργιανς. Και επίσης δε πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ- που συνεργάζεται με τη ΔΗΜΑΡ τώρα- είχε δυο χρόνια το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ στο συρτάρι».

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!