Δ. Γάκης: «Το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας με στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη»

Δήλωσητου προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, Δημήτρη Γάκη: «Το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής δραστηριότηταςμε στόχο τηνεπιστροφή στηνανάπτυξη.»

Με αφορμή την αυριανή, Πέμπτη 25-2-2016, συζήτηση στη Βουλή για το Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2015-2019), ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, Δημήτρης Γάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, θα ενημερωθεί αύριο (25.02.16) από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, για τους στρατηγικούς αναπτυξιακούς στόχους της περιφέρειάς μας και τους τρόπους με τους οποίους θα υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι στην περίοδο 2015-19. Οι βουλευτές θα συζητήσουν θεσμικά και τεκμηριωμένα τα προβλήματα των νησιωτών και θα επεξεργαστούν/διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση, που σκοπό έχουν την ενεργοποίηση των θεσμών χάραξης περιφερειακής πολιτικής στον τρόπο αντιμετώπισης των συνεπειών των έργων και των δράσεων ως προς τη νησιωτικότητα. Τόσο σε θεσμικό όσο και σε αναπτυξιακό επίπεδο (προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός νόμος κλπ). Με την πρωτοβουλία αυτή, θέλουμε – με ουσιαστική πολιτική συζήτηση–να συμβάλλουμε από τη δική μας πλευρά στην επιστροφή στην ανάπτυξη στη νησιωτική χώρα, συνεισφέροντας στον κοινό μας στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή στην Ελληνική νησιωτική περιφέρεια.

Ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε επί της ουσίας για θέματα που αφορούν στην παροχή τεχνικής βοήθειας και πόρων μέσω των σχετικών ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών γραμμών στους Δήμους της Δωδεκανήσου, που μαζί με τα μόνιμα προβλήματά τους αντιμετωπίζουν την όξυνση της ανθρωπιστικής κρίσης του προσφυγικού. Θα το θέσω ως πρόταση στη συνεδρίαση και θέλω να διαβεβαιώσω για μια ακόμη φορά τους ακρίτες νησιώτες του Αιγαίου, που με τα έργα τους εκφράζουν το πρόσωπο αλληλεγγύης και ανθρωπισμού των Ελλήνων, ότι είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε. Με κάθε τρόπο και σε κάθε θεσμικό επίπεδο».

***

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!