Δ. Γάκης: «Η κυβέρνηση προχωράει με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα στις μεταρρυθμίσεις»

Η κυβέρνηση προχωράει με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα στις μεταρρυθμίσεις που θα επιφέρουν μια σειρά θεσμικών αλλαγών και θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.  

Στο KONTRA CHANNEL (22.02.16) και στην εκπομπή του Π. Παναγιωτόπουλου ήταν προσκεκλημένος ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, ο οποίος μίλησε για τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και για το προσφυγικό πρόβλημα που βιώνουν έντονα οι νησιώτες.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της ομιλίας του Δημήτρη Γάκη

Για το αγροτικό 

«Ο Πρωθυπουργός εδώ και δύο βδομάδες είχε καλέσει τους αγρότες σε διάλογο, παρότι διάλογος είχε γίνει από τους υπουργούς κ. Κατρούγκαλο και κ. Αποστόλου. Ο χρόνος διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό ήταν πάρα πολύ μεγάλος και ο κ. Κατρούγκαλος συζήτησε με κοινωνικές τάξεις , με επιστημονικούς φορείς.  

Με ευθύνη μιας μερίδας των αγροτών καθυστερήσαμε δύο βδομάδες. Στην σημερινή (22.02.16) σύσκεψη κατατέθηκαν προτάσεις και από τις δύο πλευρές. Υπάρχει δέσμευση ότι θα μελετηθούν άμεσα.  Η κυβέρνηση κατέθεσε 25 προτάσεις στους αγρότες που καλύπτει όλο το φάσμα του ασφαλιστικού, του φορολογικού ζητήματος αλλά και του κόστους παραγωγής των προϊόντων. Είναι 3 ζητήματα που σήμερα ταλανίζουν την αγροτική τάξη και αυτά θα πρέπει άμεσα να επιλυθούν. Εμείς θεωρούμε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η βάση της αναπτυξιακής πορείας που θέλουμε να χαράξουμε και για αυτό θα πρέπει όλοι να συστρατευθούμε σε αυτή τη προσπάθεια.

Υπάρχει πλέον ένα καινούργιο σχέδιο νόμου του ασφαλιστικού που ανατρέπει τα παλιά δεδομένα έχει βασικές αρχές για την ισότητα και την ισονομία, προσπαθεί να διατηρήσει αλώβητες τις συντάξεις. ίσως να υπάρξει μία διορθωτική κίνηση που πρέπει να γίνει για τους μελλοντικούς συνταξιούχους ανάλογα με σημερινούς συνταξιούχους.  

Για το παράλληλο πρόγραμμα

Στις τελευταίες εκλογές δεσμευτήκαμε στον Ελληνικό λαό, ότι 1ον θα εφαρμόσουμε αυτή τη συμφωνία που υπογράψαμε και συμφώνησαν και άλλα κόμματα, και 2ον παράλληλα καταθέσαμε ένα πρόγραμμα (το παράλληλο πρόγραμμα) το οποίο δεν θα αμφισβητεί βασικές αρχές της συμφωνίας, θα στηρίζει όμως ευάλωτες κοινωνικές τάξεις όπως και κάναμε. Προχτές ψηφίσαμε ένα νομοσχέδιο που προβλέπει δαπάνες 100 εκ. ευρώ υπέρ των αδυνάτων. Αυτό το πρόγραμμα συμβάλλει στην διόρθωση στρεβλώσεων τόσων χρόνων, στην αποκατάσταση αδικιών αλλά και στην αντιμετώπιση κρίσιμων κοινωνικών προβλημάτων.

 Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, κομμάτι της είμαστε αλλά αυτό όμως δεν πρέπει να μηδενίζει μια προσπάθεια. Με το παράλληλο πρόγραμμα διορθώνονται πράγματα στην υγεία, παρεμβάσεις στα νησιά, διορθώνονται πράγματα στην παιδεία, βελτιώνεται η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη… Η μείωση δαπανών που επικαλείται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σημαίνει μείωση κοινωνικών δαπανών, εμείς σε τέτοιες λογικές δεν εγκλωβιζόμαστε. Οι κοινωνικές δαπάνες θα ενισχύονται και θα μειώνονται άλλες δαπάνες.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι όλα αυτά φτάνουν. Δεν μπορούμε όμως να μηδενίζουμε μια προσπάθεια που γίνεται. Εμείς λέμε ότι το παράλληλο πρόγραμμα δεν τελείωσε, τώρα ξεκινάει η υλοποίηση του. 

Για το προσφυγικό 

Δεν νομίζω πως υπάρχει έλληνας που να μην ανησυχεί με τις εξελίξεις. Η Τουρκία με τη στάση της αποδεικνύει τα σχέδια της. Χρησιμοποιεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό για να εκβιάσει τη Δύση και να κερδίσει στον οικονομικό και γεωστρατηγικό τομέα.

Θα ήθελα να πω ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έρχονται στα νησιά του Αιγαίου δεν θα μένουν εκεί παρά μόνο όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να καταγραφούν και να ταυτοποιηθούν, μετά θα μετακινούνται στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Τα νησιά μας είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή για αυτό και φτιάχνονται κέντρα πρώτης υποδοχής, κέντρα Hot Spot, που θα προστατεύουν και την εικόνα των νησιών, θα διασφαλίζουν την κανονικότητα στην οικονομική ζωή κατά τη θερινή περίοδο και ανθρώπινες συνθήκες προσωρινής παραμονής σε δυστυχισμένους συνανθρώπους μας. 

Η άποψη ακραίων δεξιών κύκλων ότι η κυβέρνησή μας έδωσε το πράσινο φως για μετακίνηση των προσφύγων μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη, θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι φτηνή και επικίνδυνη όταν το αντιμετωπίζεται έτσι ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα.  Η τελευταία συμφωνία φαίνεται ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί η δεν θέλουν να την εφαρμόσουν. Προσπαθούν να κλείσουν τις δύο διόδους που υπάρχουν στα Βαλκάνια μέσα από τις οποίες μετακινούνται σήμερα οι άνθρωποι. Αν αυτό το κάνουν είναι προφανές ότι θα δημιουργήσουν μια μεγάλη συγκέντρωση – πίεση στη χώρα μας. Αν αυτό συνεχιστεί προφανώς και θα υπάρχει πρόβλημα στη χώρα.

Υπάρχει λοιπόν μια συμφωνία  και έχει δεσμευτεί το ΝΑΤΟ (το οποίο χρησιμοποιείται γιατί είναι ένας μηχανισμός αποδεκτός και από τις δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία) που μπορεί να παίξει ένα διαμεσολαβητικό ρόλο στο να σταματήσουν αυτές οι ροές. Τι κάνει το ΝΑΤΟ παρεμβαίνει, παρακολουθεί και ενημερώνει τις δύο χώρες για το τι γίνεται στα παράλιά τους και τους καλεί να επέμβουν.  Εκεί λοιπόν αν φανεί, (και θα φανεί) ότι οι Τουρκία δεν υλοποιεί αυτή τη συμφωνία, τότε θα είναι καταδικαστέα σε διεθνές επίπεδο. Περιμένουμε την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, περιμένουμε αν μπορέσει το μεταναστευτικό ρεύμα (και με τα κίνητρα που δίνονται προς την Τουρκία) να σταματήσει και να ελεγχθεί, αλλά κυρίως εμείς σαν αριστερά περιμένουμε να υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική πίεση υπέρ της ειρήνης και όχι μόνο υπέρ της αλληλεγγύης, αλλά υπέρ της ειρήνης στην ίδια τους την χώρα, και ευτυχώς φαίνεται ότι να κινούνται κάποια πράγματα σε αυτή τη κατεύθυνση.

Σήμερα γίνεται μία μεγάλη μετακίνηση πληθυσμών από εμπόλεμες περιοχές που παρόμοια της δεν έζησε η ανθρωπότητα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας, ούτε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με φτηνά επιχειρήματα».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!