Δ. Γάκης - «Παρέμβαση Γάκη στη Βουλή για τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΡ και τους υπαλλήλους που υπηρετούσαν σε παραμεθόριο περιοχή»

«Παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη στη Βουλή για τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΡ και τους υπαλλήλους που υπηρετούσαν σε παραμεθόριο περιοχή και έλαβαν επιδότηση για την αγορά πρώτης κατοικίας»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής για δύο τροπολογίες που αφορούν σε εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ και σε δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούσαν σε παραμεθόριο περιοχή και έλαβαν επιδότηση για την αγορά πρώτης κατοικίας.

«Να βάλουμε τις προτάσεις-τροπολογίες για τη ΔΕΥΑΡ και για τους υπαλλήλους που υπηρετούσαν στην παραμεθόριο σε μία σοβαρή διαδικασία συζήτησης και νομοθετικής επεξεργασίας», είπε ο Δημήτρης Γάκης, στηρίζοντας με συνέπεια τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ, μιας επιχείρησης που χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό για την επίβλεψη έργων και την άρση βλαβών του δικτύου της ύδρευσης και αποχέτευσης στο νησί της Ρόδου ιδιαίτερα μετά τη λειτουργία του φράγματος Γαδουρά.

Η παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη, έγινε στη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης», την Τετάρτη 24.02.16:

Στην ομιλία του, ο βουλευτής Δωδεκανήσου είπε χαρακτηριστικά: «Η τροπολογία για τη ΔΕΥΑΡ, που υπογράφεται από τους Βουλευτές όλων των κομμάτων της Δωδεκανήσου, αναφέρεται στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης απέναντι σε κάποιους εργαζόμενους, οι οποίοι δούλευαν σε μια από τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης στη Ρόδο πριν την ψήφιση του νόμου 3852/2010 , και που με βάση τον προαναφερόμενο νόμο του «Καλλικράτη», οι ΔΕΥΑ των Καποδιστριακών δήμων ενσωματώθηκαν στην ενιαία ΔΕΥΑ. Οι εργαζόμενοι αυτοί  –που είναι πενήντα επτά στον αριθμό στη Ρόδο και στην Κέρκυρα –  συνέχισαν την εργασία τους, κάποιοι  και μέχρι το 2015. Απολύθηκαν όμως γιατί οι μετατροπές των συμβάσεων το 2004 από συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου κρίθηκαν παράνομες μετά από 10 χρόνια!!!. Αυτοί οι εργαζόμενοι ζητούμε και πρέπεινα αποκατασταθούν και να επαναπροσληφθούν μετά από απόφαση της επιχείρησης με καινούργια διαδικασία και κατ´ εξαίρεση των ισχυουσών απαγορευτικών διατάξεων. Έχουμε ηθικό χρέος να θεραπεύσουμε τις αδυναμίες και αδικίες της διοίκησης. Ήδη –και το καταθέτω για τα Πρακτικά της Βουλής- υπάρχει απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου που ζητάει νομοθετική παρέμβαση απ το Υπουργείο Εσωτερικών  για αυτό το πρόβλημα, μια και στη Ρόδο η καινούργια επιχείρηση (ΔΕΥΑΡ)έχει να διαχειριστεί και το Φράγμα Γαδουρά και επομένως έχει αυξημένες ανάγκες προσωπικού».

Για την τροπολογία των υπαλλήλων που υπηρετούσαν στην παραμεθόριο και έλαβαν επιδότηση για την αγορά πρώτης κατοικίας, ο Δημήτρης Γάκης ζητήθηκε να υπάρξει ρύθμιση για τον υπολογισμό της απαιτούμενης δεκαετούς παραμονής στην παραμεθόριο από την ημέρα λήψης του δανείου. «Σε περίπτωση συνταξιοδότησης υπαλλήλου, που έτυχε του ειδικού ευεργετήματος της επιδότησης της αξίας της κατοικίας του, η υποχρεωτική παραμονή του επί μια 10ετία να αφορά στον συνολικό χρόνο από την τοποθέτηση, μετάθεση ή μετάταξή του στην ίδια παραμεθόρια ή προβληματική περιοχή».

Τέλος, ο Δημήτρης Γάκης αναφέρθηκε στον τρόπο που γίνεται η διαδικασία της νομοθέτησης και της παρέμβασης των Βουλευτών. «Κινδυνεύουμε, όταν παίρνουμε μία πρωτοβουλία να καταθέσουμε κάποιες προτάσεις ή κάποιες τροπολογίες, να θεωρείται ότι καταθέτουμε προτάσεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα. Όμως, θεωρώ ότι αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Θα πρέπει να υπάρξουν εκείνοι οι προστατευτικοί μηχανισμοί, έτσι ώστε και οι Βουλευτές να μπορούν να καταθέτουν προτάσεις νόμου και τροπολογίες, να συμβάλλουν, δηλαδή, στη διαμόρφωση του κοινοβουλευτικού έργου, χωρίς να θεωρούνται «ρουσφέτια»… Οι τροπολογίες, των Βουλευτών θα πρέπει να περνούν από έναν μηχανισμό συγκέντρωσης και εξέτασης των τροπολογιών. Αν δεν είναι εύκολο να εξεταστούν στο χρόνο που γίνεται η συζήτηση στις επιτροπές και να γίνουν αποδεκτές ή όχι- θα πρέπει να συγκεντρώνονται, να επεξεργάζονται και, στο τέλος, αν απορρίπτονται, θα πρέπει να απορρίπτονται με ένα αιτιολογικό, όχι έτσι όπως γίνεται, χωρίς εξήγηση. Διότι όταν εμείς τις καταθέτουμε, κάνουμε μία αιτιολογική έκθεση που εξηγεί και τεκμηριώνει γιατί προτείνουμενα γίνουν δεκτές αυτές οι τροπολογίες», σημείωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

 

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!