Νεκτάριος Σαντορινιός: : «Οι τόποι μας αποτελούν τον Φάρο των πολιτιστικών και ηθικών αξιών της Γηραιάς Ηπείρου»

Θέμα: «Οι τόποι μας αποτελούν τον Φάρο των πολιτιστικών και ηθικών αξιών της Γηραιάς Ηπείρου»

Απόδειξη και πανευρωπαϊκή αναγνώριση της αξίας της Δωδεκάνησου και του πολιτιστικού βάρους που έχει η Ρόδος, αποτελεί η πρόκριση του νησιού μας στην τελική φάση για την επιλογή της Πολιτιστικής Πρωτεύσας της Ευρώπης για το 2021. Ανάμεσα σε 14 πόλεις που κατέθεσαν φάκελο υποψηφιότητας και 31 χρόνια από την καθιέρωση του θεσμού από τη Μελίνα Μερκούρη, η Ρόδος διεκδικεί να γίνει η πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού.

Προσωπικά, θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό και συμβολικό να είναι η Ρόδος αυτή που θα κατέχει τον τίτλο της επόμενης πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, αφού το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα, και δη τα Δωδεκάνησα, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιθάλψουν τους ανέστιους πρόσφυγες και να τους προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Περίτρανα λοιπόν αποδεικνύεται πως σε μια εποχή που η Ευρώπη αμφισβητεί τις ίδιες της ιδρυτικές αρχές, οι τόποι μας αποτελούν τον Φάρο των πολιτιστικών και ηθικών αξιών της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτισμού, άλλωστε, τόνισε ότι «Το 2021 αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης να αναδειχτεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Φιλοξενίας, της Φιλοξενίας που αποτελεί παλιά αρχή της Ευρώπης. Οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα μας φέρουν, εκτός από τον πόνο και την ταλαιπωρία τους, τον δικό τους πολιτισμό, ο οποίος πρέπει να μπολιαστεί με τον δικό μας».

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στη δουλειά της ομάδας προετοιμασίας του φακέλου εκ μέρους του Δήμου, με προεξάρχοντες τον κ. Τέρη Χατζηιωάννου και την κα. Μοσχή Αλίκη, αλλά και στους πολλούς εθελοντές και φορείς που στήριξαν τις προσπάθειες, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως η Ρόδος μπορεί και πως η ομαδική δουλειά φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα.

Σημασία, για μας, δε θα έχει μόνο η Νίκη, αλλά το ταξίδι. Με αυτή την πρόκριση και μόνο η Ρόδος έχει πολλαπλασιάσει την τουριστική της προβολή και έχει δείξει στον ευρωπαϊκό κόσμο πως ένα μικρό νησί στην άκρη του Αιγαίου μπορεί, θέλει και πρέπει να είναι το επίκεντρο της Ευρώπης.   


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!