Παύλος Εμμ. Μπακίρης: Τώρα πια ξέρουμε

Από την έναρξη της κρίσης στην Πατρίδα μας, ο εφιάλτης που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά δεν έχει τελειωμό. Και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό του προσφυγικού και της παράνομης μετανάστευσης. Ένα πρόβλημα που-ας μη γελιόμαστε-θα είναι μακράς διαρκείας και που φέρει επικίνδυνες συνέπειες καθώς πολύ εύκολα η προσφυγική κρίση μπορεί να μετατραπεί σε εθνική κρίση.

Ποτέ άλλοτε μεταπολεμικά, η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν συνδυαστικά τόσους πολλούς κινδύνους.

Στις παθογένειες δεκαετιών που υπονόμευσαν και χρεοκόπησαν το ελληνικό κράτος, ήρθαν να αθροιστούν, οι αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαχειριστεί οποιαδήποτε μορφής κρίση αλλά και η επιπρόσθετη  γεωπολιτική αστάθεια στη γειτονιά μας.

‘Το κάθε πέρυσι και καλύτερα’ , αποκτά έναν απειλητικό τόνο για όλους μας. Γιατί περιγράφει όχι μόνο την απόγνωση και την έλλειψη ελπίδας, όσο κυρίως την αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί με σοβαρότητα και στοιχειώδη αποτελεσματικότητα μια ούτως ή άλλως πολύ δύσκολη κατάσταση. Περιγράφει την καταστροφική δύναμη του λαϊκισμού που δημιούργησε την κρίση και που σήμερα επιμένει να μας κρατά εγκλωβισμένους σε αυτή, εξανεμίζοντας τις τεράστιες θυσίες που κατέβαλλαν οι πιο δημιουργικοί αλλά και οι πιο αδύναμοι Έλληνες. Με πολύ γρήγορα βήματα ξαναγυρνάμε στην αρχή της κρίσης αν όχι με χειρότερες συνέπειες.

Είναι απλό αν και όχι αυτονόητο: Χωρίς την παραγωγή εθνικού πλούτου από τον ιδιωτικό τομέα με κανόνες δικαίου που θα εγγυάται μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, ούτε η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί, ούτε οι πιο ευάλωτοι οικονομικά και κοινωνικά Έλληνες μπορούν να προστατευθούν. Με την αναδιανομή της φτώχειας και με φοροεπιδρομές σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτε περισσότερο να δώσουν, δε μπορεί να βρεθεί καμία λύση. Και πάντοτε τα χρήματα δεν θα αρκούν και ο φαύλος κύκλος των περικοπών δεν θα έχει τέλος.

Τρόπος άλλος να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τις παθογένειές της και τα δεσμά του μνημονίου δεν υπάρχει. Ούτε πρόκειται αλλιώς να κερδίσεις την εθνική σου κυριαρχία και τη διεθνή σου αξιοπιστία που τόσο ανάγκη έχουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η προσπάθεια που καταβάλλει η Νέα Δημοκρατία, μέσω και της νέας της ηγεσίας, να συγκροτήσει ένα μέτωπο υπέρ των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και εναντίον του λαϊκισμού, αποτελούν το μονόδρομο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την έξοδο από την κρίση. Είναι ταυτόχρονα και δική μας υποχρέωση αυτή η επιλογή να στεφθεί με επιτυχία. Όχι μόνο ως ευχή αλλά κυρίως ως πολιτική δράση. Οι τοπικές εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η διαδρομή της προς το Συνέδριο που θα επικυρώσει αυτή τη πορεία, επιβάλλουν το παρών σε κάθε Έλληνα που δε μπορεί και δε θέλει να παραμείνει παθητικός θεατής.

Τώρα πια δεν υπάρχει η δικαιολογία της  άγνοιας, της ανοχής ή της δοκιμής. Το κόστος αυτό το έχουμε πληρώσει και το πληρώνουμε πανάκριβα.

Τώρα πια ξέρουμε.

Παύλος Εμμ. Μπακίρης.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!