ΣΥΡΙΖΑ: «Εμπρησμός σε αποθήκη υλικού για πρόσφυγες στο Καστελλόριζο;»

Η πυρκαγιά σε χώρο όπου ήταν αποθηκευμένα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Καστελλόριζο, ιδιαίτερα εφόσον αποδειχθεί πως πρόκειται για εμπρησμό, μπορεί να προκαλέσει μόνο θλίψη και αποτροπιασμό.

Δυστυχώς πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο περιστατικό σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς προηγήθηκαν άλλες δύο περιπτώσεις ύποπτου ξεσπάσματος πυρκαγιά σε προσωρινούς χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Και στις τρεις περιπτώσεις, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως πρόκειται για εμπρησμούς. Αυτές οι ενδείξεις είναι αρκετές για να δημιουργήσουν προβληματισμό σε όλους, καθώς διαφαίνεται από κάποιους μια σκόπιμη απόπειρα εκφοβισμού και ξενοφοβίας των τοπικών κοινωνιών.

Οι «πρωταγωνιστές» των επεισοδίων ξεχνούν πρωτίστως πως ο λαός μας έχει υπάρξει στο παρελθόν ο ίδιος πρόσφυγας και ακόμα και σήμερα είναι μετανάστης. Επιπλέον, οι ίδιες οι απονενοημένες πράξεις τους δείχνουν για τους ίδιους την έλλειψη στοιχειώδους ανθρωπιάς και ύπαρξης τυφλού φασισμού, καθώς μόνο τέτοια υποκείμενα μπορούν να κάνουν τόσο ντροπιαστικές ενέργειες.

Ο Δωδεκανησιακός λαός, προς τιμή του, έχει με τις πράξεις του διαχρονικά αποδείξει πως απομονώνει και αποβάλλει από την τοπική κοινωνία κάθε ρατσιστική αντίληψη. Δεν εκφοβίζεται, δεν υποκύπτει σε παράλογες φασιστικές αντιλήψεις, και διδάσκει σε όλη την Ευρώπη σήμερα τι σημαίνει ανθρωπιά και αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Για μας είναι βέβαιο πως οι κάτοικοι του Καστελλόριζου πρωταγωνιστούν θετικά σε αυτό, σε πείσμα όσων προσπαθούν να τους αποθαρρύνουν με κατακριτέες ενέργειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει και στηρίζει με κάθε τρόπο το καθημερινό αθόρυβο έργο όλων των νησιωτών μας χάρη στο οποίο οι άνθρωποι που φτάνουν στο κατώφλι μας μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!