ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση δουλεύει πυρετωδώς. Ετοιμάσαμε και λειτουργούν και τα hot spot και οι χώροι φιλοξενίας, παρόλο που ξεκινήσαμε από το μηδέν»

Στην εκπομπή (2/3/2016) Πρώτη Γραμμή με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου ήταν προσκεκλημένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος μίλησε εκτενώς για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Το προσφυγικό σε διεθνή κλίμακα

«Μπορώ να δεχτώ τις κριτικές που μας γίνονται, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή ζούμε το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα που έχει εμφανιστεί στην Ευρώπη, από τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο».

«Όσο και αν προετοιμαστήκαμε δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε για πως θα εξελισσόταν η κατάσταση». «Ενώ επιβεβαιώσαμε στη Σύνοδο Κορυφής ότι συνεχίζει να υφίσταται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και συνεχίζονται οι ροές προς την Ευρώπη, γίνεται μια μονομερής ενέργεια, και μάλιστα από εξωθεσμικά κέντρα- τους αρχηγούς της αστυνομίας πέντε κρατών, και ακυρώνουν έτσι όχι μόνο την απόφαση της Συνόδου Κορυφής αλλά ακυρώνουν την ίδια την Ευρώπη. Η κα. Μέρκελ μάλιστα, έφτασε χθες να πει ότι αυτές οι ενέργειες είναι βόμβα στα θεμέλια του Ευρώ».

«Θεωρώ ότι η στάση της Αυστρίας από τη μια, και της Τουρκίας από την άλλη, τις εκθέτει στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, δείχνουν ότι δε σέβονται καμία διεθνή συνθήκη και πιστεύω ότι αυτό δε θα τους βγει σε καλό μακροπρόθεσμα».

Για τις κινήσεις της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση λειτουργεί. Έχουμε κάνει όλες τις προσπάθειες- ετοιμάσαμε και λειτουργούν και τα hot spot και οι χώροι φιλοξενίας - παρόλο που ξεκινήσαμε από το μηδέν. Δεν υπήρχε καμία δομή διαχείρισης από την προηγούμενη κυβέρνηση, πέραν της Αμυγδαλέζας, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί και χώρος φιλοξενίας γιατί δεν είχε ανθρώπινες συνθήκες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πόσες απόπειρες αυτοκτονίας έγιναν στην Αμυγδαλέζα και πόσες καταδίκες για τις συνθήκες κράτησης είχε η χώρα μας από τους διεθνείς οργανισμούς». 

 «Στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής απειλήσαμε με Βέτο αν δεν περιλαμβανόταν στο κείμενο των αποφάσεων οι προβλέψεις για τη Σέγκεν και για την πολιτική ανοιχτών συνόρων. Τα οποία και στο τελικό κείμενο συμπεριλαμβάνονταν».

«Ακόμη, έχουμε αιτηθεί για 480 εκ ευρώ και υλικοτεχνική υποδομή που μόνο ένα μέρος της έχει έρθει».

Απάντηση στην Ν.Δ.

«Επειδή η αντιπολίτευση αφήνει υπόνοιες για το διαγωνισμό για την υλοποίηση των hot spot, απαντώ ότι τα κοντέινερ για τους μετανάστες δεν είναι υποβρύχια που γέρνουν. Η Ν.Δ. μάλλον έχει μάθει από άλλες διαδικασίες τις οποίες εμείς δεν εφαρμόζουμε».

«Όταν μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε απορροφήσει πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, θα πρέπει να ξέρουν ότι οι πόροι είναι για τη διαχειριστική περίοδο ‘14-’20, για διάστημα δηλαδή 7 ετών, και δεν αφορούν έκτακτες περιπτώσεις. Από αυτά έχουμε πάρει ήδη 30 εκ. από τα 475. Επιπλέον για να μπορούμε να πάρουμε αυτά τα χρήματα, έπρεπε να υπάρχει διαχειριστική αρχή, την οποία δεν είχε φτιάξει η Ν.Δ. Εμείς την συστήσαμε».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!