Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας ευθύνεται για τη διόγκωση του προσφυγικού το 2015

Χαράξαμε μία μίνιμουμ εθνική γραμμή  -Ο πρωθυπουργός δεν είχε διάθεση να συζητήσει για έναν άνθρωπο κοινής αποδοχής, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Στη μίνιμουμ κοινή εθνική γραμμή που χάραξαν οι πολιτικοί αρχηγοί, η οποία θα εκδηλωθεί σε τρεις άξονες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο λάθος του κ. Τσίπρα να διογκώσει το πρόβλημα το 2015, με την πολιτική των ανοικτών συνόρων και αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει η πρόθεση, στην παρούσα φάση, να χρησιμοποιηθεί η επιλογή του βέτο, παρ' ότι υπάρχει στο τραπέζι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού:
«Νομίζω ότι μετά κόπων και βασάνων χαράξαμε μία μίνιμουμ κοινή εθνική γραμμή σε τρεις άξονες. Αλληλεγγύη και φροντίδα για τους πρόσφυγες, επιστροφή στις πατρίδες τους και ασφάλεια για τους κατοίκους των ελληνικών νησιών. 

Ο Τσίπρας διόγκωσε το  πρόβλημα το 2015, με την πολιτική των ανοικτών συνόρων. Υπήρξε μετατόπιση της κυβέρνησης σε πιο ρεαλιστικές θέσεις. Εμείς επιμείναμε σε έναν υπουργό κοινής αποδοχής, και χαράχθηκε ένα σύστημα μίνιμουμ εθνικής γραμμής. Η χώρα αναλαμβάνει να απλώσει το χέρι στους πρόσφυγες και από την άλλη δίνει ένα σήμα ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους μετανάστες.

Ο Τσίπρας δεν είχε διάθεση να συζητήσει για έναν άνθρωπο κοινής αποδοχής, που θα χειριζόταν αυτήν την κρίση. Ο όρος που χρησιμοποιούμε δεν είναι κυρώσεις και αντίποινα, είναι οι χώρες που δεν ακολουθούν, να έχουν συνέπειες. Η ΕΕ καλείται να ορίσει τις συνέπειες αυτές.

Ο Τσίπρας είπε ότι το βέτο υπάρχει πάντα στο τραπέζι. Δεν είναι η επιλογή τώρα να απομονωθεί η χώρα. Ότι υπάρχει η επιλογή, υπάρχει. Θα ήταν προκλητικό για τους Έλληνες να συνδέσουμε το προσφυγικό με την ελάφρυνση του χρέους».

πηγή: http://www.protothema.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!