Επίσκεψη Δανού Πρέσβη στο Δήμο Ρόδου

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

ΘΕΜΑ:  Εύσημα του Δανού πρέσβη για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στη Ρόδο

Το εγκώμιο της Ρόδου τόσο ως τουριστικό προορισμό όσο και για το γεγονός ότι έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος, έπλεξε ο  πρέσβης της Δανίας στη χώρα μας κ. MichaelBraad που συναντήθηκε σήμερα (Παρασκευή) με το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

Ο Δανός πρέσβης δήλωσε επιπλέον ότι του κάνει ιδιαίτερα θετική εντύπωση η φιλοξενία των Ροδίων και η προσφορά τους σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος προκειμένου αυτόν τον ένα χρόνο συνεχούς ροής προσφύγων και μεταναστών να μην υπάρξουν συνέπειες στην εικόνα του νησιού και υπογράμμισε ότι υπάρχει μέριμνα και για την περίπτωση που οι ροές προς τη Ρόδο αυξηθούν. «Κανένας δεν αντιλήφθηκε ότι πέρασαν από τη Ρόδο πάνω από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε ωστόσο στο γεγονός της μη στήριξης της Αυτοδιοίκησης η οποία αφέθηκε να αντιμετωπίσει μόνη της το προσφυγικό πρόβλημα και ζήτησε από τον πρέσβη της Δανίας τη στήριξη του αιτήματος στην Ευρώπη. Ο κ. Braad δήλωσε ότι θα στηρίξει το δίκαιο αίτημα κατά την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 7 Μαρτίου.

Ο Δανός πρέσβης δήλωσε επίσης ένθερμος υποστηρικτής της Ρόδου στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και αποδέχτηκε την πρόταση του δημάρχου για συνεργασία της Ρόδου με την πόλη  Aarhus της Δανίας η οποία έχει επιλεγεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2017. Η συνεργασία, τόνισε ο δήμαρχος θα γίνει στο πλαίσιο των τακτικών ανταλλαγών και επισκέψεων που έχουν καθιερωθεί από το θεσμό.

Ο Δανός πρέσβης που ανέλαβε τα καθήκοντα του τον Σεπτέμβριο του 2015 μίλησε για το αμείωτο ενδιαφέρον των συμπατριωτών του να επιλέγουν τη Ρόδο ως τουριστικό προορισμό και πρόσθεσε τη  διαπίστωσή του ότι η Ρόδος μπορεί να ικανοποιήσει τους επισκέπτες της καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου καθώς και η πρόξενος της Δανίας στη Ρόδο κ. Μαριάννα Σουλούνια.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!