Μουσελλής Εμμανουήλ: ΝΑ ΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ Ο ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ

            Βεζούβιος, ηφαίστειο της Ιταλίας κοντά στην Νάπολη που το 79 μ.Χ. κατέστρεψε μια ολόκληρη πόλη .Έκτοτε και στα νεώτερα χρόνια, κατεγράφησαν πολλές εκρήξεις με σημαντικότερη και πιο καταστροφική αυτή του 1906. Στο νησί μας έχει επικρατήσει πλέον η ονομασία Βεζούβιος όταν θέλουμε να αναφερθούμε στην καύση των σκουπιδιών που γίνεται στην χωματερή μας. Ο καπνός με όλα τα βλαβερά συστατικά που περιέχει πιθανολογείται ως αίτια πολλών κακών για την υγεία των Καλυμνίων.

Δυστυχώς όμως ο "Βεζούβιος" των σκουπιδιών δεν είναι ο μοναδικός. Τελικά στο νησί μας υπάρχουν πολλοί "Βεζούβιοι", ίσως πιο ρυπογόνοι και πιο δηλητηριώδεις απ' αυτόν της χωματερής. Κυρίαρχο και πρωτεύοντα ρόλο όμως κατέχει ένας. Ο Γενάρχης όλων των ηφαιστείων του νησιού μας, ακόμα και αυτού της χωματερής. Όλα απ΄ αυτόν ξεκίνησαν  και εξ αιτίας αυτού καθίστανται ακόμα ενεργά και τα υπόλοιπα. Η δύναμη και ορμή του είναι αυτή που εμποδίζει το νησί μας και μια ολόκληρη κοινωνία να προχωρήσει. Αφήστε δε τα παράγωγα του. Λάβα εμποτισμένη με μισαλλοδοξία, αδιαλλαξία, φανατισμό, αντιπάθεια, απέχθεια και αλλά τέτοια ρυπογόνα "αισθήματα". Όποιος βρεθεί στο διάβα της, "χτυπιέται" από την "επάρατη νόσο" και τότε αρχίζουν να γίνονται εμφανή τα πρώτα συμπτώματα.

            Στην αρχή παρουσιάζει μια ευερεθιστικότητα, απολυτότητα λόγου, έλλειψη ορθής σκέψης και κριτικής και στην πλήρη της εξέλιξη, Δικαστηριομανία, Εισαγελιομανία, Μυνησεομανία, Κλησεομανία και άλλα τέτοια. Το χειρότερο όμως όλων είναι πως η νόσος έχει την τάση να εξαπλώνεται και οι φορείς αυτής γίνονται το όχημα της. Προσπαθεί μέσω αυτών να βλάψει και να κατακτήσει και άλλους.

            Ο "Πολίτικος Βεζούβιος" λοιπόν είναι η αφορμή για την γέννηση και την εξάπλωση της σύγχρονης ασθένειας του τόπου μας.

            Είναι αυτός που δεκαετίες τώρα ταλανίζει ένα ολόκληρο νησί.

            Είναι αυτός που δεν επιτρέπει την επίλυση μεγάλων ζωτικών θεμάτων του τόπου μας.

            Είναι αυτός που κάνει ένα όργανο, όπως το Δημοτικό μας Συμβούλιο, να παρουσιάζει οικτρή και απελπιστική εικόνα.

            Είναι αυτός που στρέφει τον δημόσιο εποικοδομητικό διάλογο σε αλλότριες κουβέντες.

            Είναι αυτός που ένα ωραίο πρωινό, σου στέλνει στην πόρτα του σπιτιού σου το αστυνομικό όργανο για να σου επιδώσει κλήση σε προκαταρκτική εξέταση.

            Είναι αυτός που εμποδίζει υγιείς δυνάμεις πολιτών να συμμετάσχουν στα κοινά του τόπου τους.

            Είναι αυτός που κάνει τον όποιον τελικά αποφασίσει να εμπλακεί να αναρωτάται καθημερινά, εάν τελικά αξίζει. Τι είναι αυτό που βαραίνει  περισσότερο η αγάπη για τον τόπο του και οι όποιες θεμιτές προσωπικές φιλοδοξίες μπορεί να έχει, ή η δουλειά του, η οικογένεια του, τα παιδιά του και οι γονείς του. Ιδού το ερώτημα.

           

Αυτά και άλλα πολλά δεινά μας επιφέρει η δράση του "Πολιτικού μας Βεζούβιου". Μια δράση που είναι αντιστρόφως ανάλογη με την δική μας υπομονή. Όσο εμείς δείχνουμε απάθεια, φόβο και ουδετερότητα τόσο αυτή αγριεύει και απειλεί.

Κάποια στιγμή όμως όλα αυτά θα πρέπει να σταματήσουν. Δεν πάει άλλο. Ευθύνες έχουμε όλοι μας, αιρετοί και ψηφοφόροι, με τους πρώτους βέβαια να κατέχουν τα πρωτεία.

            Λύσεις υπάρχουν, πολιτική βούληση χρειάζεται απ' όλες τις παρατάξεις, ούτως ώστε κάποια στιγμή ,σε 3-4 έτη, να μπορούμε να πούμε ότι όλα πλέον αποτελούν ένα κακό παρελθόν. Ο χρονικός προσδιορισμός οφείλεται στο ότι υπάρχουν καταγγελίες σε εξέλιξη, έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, δεν μπορούν να αποσυρθούν. Μπορούν όμως να μην υποστηριχτούν όταν θα έρθει η ώρα τους. Τολμήστε το, θα αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη προσφορά σας προς τον τόπο. Άλλωστε απώτερος κριτής όλων μας είναι ο λαός. Αυτός ανεβάζει και κατεβάζει δημάρχους και όχι ο εισαγγελέας.

            Φυσικά εννοείται ότι από τούδε και στο εξής να μην  υπάρξει άλλη καταγγελία σε εισαγγελέα,  ούτε μήνυση για πολιτικούς λόγους(με εξαίρεση την προσβολή της προσωπικής και οικογενειακής τιμής) . Οι καταγγελίες να γίνονται στον λαό της Καλύμνου σ΄ αυτόν που έχει και την μοναδική δικαιοδοσία να χρίζει δημαρχίες και συμβούλους.

            Φτάνει πια.

            Τώρα είναι η ώρα.

            Τώρα που η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων είναι νέοι άνθρωποι και δεν έχουν ευθύνες για το παρελθόν.

            Τώρα  πριν δουν και αυτοί στην πόρτα τους το αστυνομικό όργανο με την κλήση στο χέρι.

            Τώρα πρέπει να ανοιχτεί ο δρόμος για  συμμετοχή νέων και υγιών δυνάμεων.

            Τώρα μπορεί να γίνει η  διαφορά και  ανατραπούν παλιές κακές συνήθειες.

            Τώρα πρέπει το θέμα να συζητηθεί στις παρατάξεις.

            Τώρα πρέπει να βγουν δημόσια και να δεσμευτούν ηθικά όλοι οι επικεφαλείς. 

                                                                                                                                   

                                                                                                 Εν αναμονή ελπιδοφόρων εξελίξεων

                                                                                                            Εμμανουήλ Γ. Μουσελλής

                                                                                                               Δημοτικός Σύμβουλος 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!