ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Νέο πλαίσιο για τη ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ - Οι προτάσεις του Βουλευτή Δωδεκανήσου»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Νέο πλαίσιο για τη ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ για τα ξενοδοχεία και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων - Οι προτάσεις του Βουλευτή Δωδεκανήσου»

Το ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών προς τη ΔΕΗ των ξενοδοχείων και των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η κρίση και η αδυναμία ανταπόκρισης των επιχειρήσεων στις οικονομικές, φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις έχει οδηγήσει στην αύξηση των οφειλών προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα χιλιάδες ξενοδοχεία και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων να απειλούνται με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Ο Μάνος Κόνσολας, στην Ερώτηση που κατέθεσε, προτείνει συγκεκριμένο πλαίσιο με:

- 48 δόσεις για τα ξενοδοχεία που λειτουργούν όλο το χρόνο.

- 36 δόσεις για τα ξενοδοχεία που λειτουργούν πέραν του εξαμήνου.

- 24 δόσεις για τα ξενοδοχεία με εποχική λειτουργία, μικρότερη των έξι μηνών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά, επίσης, να υπάρξει ειδικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τη ΔΕΗ για τα ξενοδοχεία και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων στα νησιά που αντιμετωπίζουν τις αρνητικές συνέπειες από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Δημιουργία νέου πλαισίου ρύθμισης οφειλών προς τη ΔΕΗ για τα ξενοδοχεία και κατά περίπτωση»

Κύριε Υπουργέ,

Η κρίση και η αδυναμία ανταπόκρισης των επιχειρήσεων στις οικονομικές, φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, έχει οδηγήσει στην αύξηση των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλά ξενοδοχεία και ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου που, πέρα από τον παράγοντα της εποχικότητας, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αρνητικές συνέπειες από την ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει ξεχωριστά κάθε περίπτωση και με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία και δεδομένα να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία και να μην απειλούνται με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται, σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΗ, να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων με 48 δόσεις για τα ξενοδοχεία που λειτουργούν όλο το χρόνο, 36 δόσεις για όσα η λειτουργία τους υπερβαίνει το εξάμηνο και με 24 δόσεις για τα ξενοδοχεία που έχουν εποχική λειτουργία κάτω του εξαμήνου.

2. Εάν προτίθεται να διαμορφώσει ένα ειδικό πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών προς τη ΔΕΗ, για τα ξενοδοχεία και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, που βρίσκονται σε νησιά του Αιγαίου και έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!