Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής συζητείται την Πέμπτη η οδική ασφάλεια των Δωδεκανήσων

Με θέμα την Οδική Ασφάλεια στη Νησιωτική περιοχή των Δωδεκανήσων συνέρχεται αύριο Πέμπτη και ώρα 12:00 το μεσημέρι η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, η οποία θα συνεδριάσει  στην  Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151).

Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν οι κ.κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου,  υπεύθυνος για την οδική ασφάλεια,  Νικήτας Χατζημιχαήλ, Προϊστάμενος Τμήματος Εργαστηρίων και Ποιοτικού Ελέγχου της ΔΤΕ Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ,  Ελένη Καρύδη, Πρόεδρος της Εταιρείας Υποστήριξης Θυμάτων τροχαίων Δυστυχημάτων «ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου -Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας», Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου, Γιώργος Στέργου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Τροχαίας Ρόδου και Αντώνης Γιαννικουρής, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Οδικής Ασφάλειας του Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης.    

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  θα παρουσιάσουν και θα καταθέσουν στην Επιτροπή, υπόμνημα το οποίο συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων  Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ, με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου στα νησιά της Δωδεκανήσου, καθώς και τα συμπεράσματα μελέτης σχετικά με τους παράγοντες πρόκλησης των τροχαίων ατυχημάτων.

Η ασφάλεια του οδικού δικτύου έχει ιεραρχηθεί ως πρώτη προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη. Παρά τις αντιξοότητες, την υποχρηματοδότηση των Περιφερειών της χώρας, για την συντήρηση του οδικού δικτύου και την έλλειψη  στελεχιακού δυναμικού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξαντλεί καθημερινά τις δυνάμεις της, ώστε να έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα  ένα πολύ σημαντικό έργο σε όλα τα επίπεδα, για ένα ασφαλέστερο και πιο λειτουργικό οδικό δίκτυο στα νησιά της Περιφέρειας.

Για την καταγραφή των προβλημάτων του οδικού δικτύου και την σύνταξη του σχετικού υπομνήματος που θα παρουσιαστεί στην Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής και προκειμένου αυτό να αποτυπώνει πλήρως την υφιστάμενη κατάσταση, όσον αφορά την οδική ασφάλεια,  έχουν προηγηθεί επιτόπιες αυτοψίες καθώς και στενή συνεργασία, μέσα από αλλεπάλληλες συσκέψεις με την συμμετοχή του κ. Κάλλιστου  Διακογεωργίου, του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου κ. Γιώργου Στέργο, του  συμβούλου  τεχνικής υποστήριξης  της ΠΝΑΙ κ. Νίκου Οικονόμου και  υπηρεσιακών παραγόντων. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!