Νεκτάριος Σαντορινιός: «Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας για τις συνθήκες εργασίας στον Τουρισμό»

Ερώτηση κατέθεσαν τριάντα τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και ο Νεκτάριος Σαντορινιός, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τις επιδεινούμενες συνθήκες εργασίας στο χώρο του Τουρισμού. Ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, οι βουλευτές σημειώνουν τα προβλήματα των εργαζομένων στον Τουρισμό-  Μαύρη εργασία, «μαθητεία» που καλύπτει πάγιες ανάγκες, υποστελέχωση του ΣΕΠΕ- και ρωτούν τον Υπουργό για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει ώστε να μειωθούν αυτά τα φαινόμενα κατά την σεζόν που ξεκινά.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούν πως παρά το γεγονός ότι ο Τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας μας και τα κέρδη - ιδιαίτερα των μεγάλων τουριστικών εκμεταλλεύσεων- αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, εντούτοις, οι συνθήκες εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων στον κλάδο επιδεινώνονται αντιστρόφως ανάλογα. Έτσι, η αύξηση του τουρισμού αντί να επιφέρει αύξηση των θέσεων εργασίας, έχει ως αποτέλεσμα την παράνομη αύξηση ωραρίων των υπαλλήλων, χωρίς ανάλογες αυξήσεις αποδοχών. Εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί για 4ωρη εργασία αναγκάζονται πολλές φορές να εργάζονται 10 και 12 ώρες.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ερώτηση, στην όλη κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός ο παράγοντας της υποστελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών Σ.Ε.Π.Ε., καθώς το υπάρχον προσωπικό αδυνατεί να καλύψει με ουσιαστικούς ελέγχους τις τουριστικές επιχειρήσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν βοηθά ούτε το υφιστάμενο, όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το καθεστώς καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων, αφού μόνο το 20% των εργαζομένων στον κλάδο, αμείβεται μέσω τραπεζικής μισθοδοσίας. Σημειώνεται πως ακόμα εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. που προβλέπει το άρθρο 40 του Νόμου 3863/2010.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!